Szeged

A századik autóróncsot is elvitték a Homokhátságról

A századik autóróncsot is elvitték a Homokhátságról

Még mindig több száz autó vár elszállításra, de a munka folyamatos

Kibédi Péter
2023. december 5., kedd
A századik autóróncsot is elvitték a Homokhátságról

Megállás nélkül dolgoznak a szakemberek.

 

Elszállították kedden a századik olyan autóroncsot is Csongrád-Csanád vármegye déli részéről, amelyet embercsempészek használtak, és otthagyták a határ közeli településeken.

 

Mint emlékezhetünk, Mihálffy Béla néhány héttel ezelőtt írt levelet Gulyás Geregely miniszterelnökséget vezető miniszternek, segítséget kérve az egyes becslések szerint 4-500,  roncsautó elszállítására. Gyors válasz érkezett, és egy kormányrendeletnek köszönhetően megkezdődött a ronacsautók elszállítása a területről, amiben Salgó László, Csongrád-Csanád megyei főispán is hathatós támogatést adott a kormnyhivatal munkatársaival.

Az beszállítás megkezdődött, azóta is folyamatos, most kedden megtörtént a századik roncs elszállítása is. Ezzel egy újabb lépést tettünk a Homokhátság megtisztítása felé 

– fogalmazott Mihálffy Béla közösségi oldalán közzétett videóban.

Salgó László a videóban kiemelte, hogy Mórahalomról, Ásotthalomról és Zákányszékről a kormányhivatal az összes bejelentett járművet elszállította. A főispán hozzátette, Ruzsáról, Öttömösről, és más településekről is folyamatosan kapnak bejelentéseket, és dolgoznak azon, hogy ezekről a helyekről is elvigyék a hátrahagyott kocsikat.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.