Szeged

Vádemelés: Bosszantotta a lassú autós – ráhúzta a teherautót

Vádemelés: Bosszantotta a lassú autós – ráhúzta a teherautót

2023. november 27., hétfő
Vádemelés: Bosszantotta a lassú autós – ráhúzta a teherautót

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfivel szemben, aki 2020. decemberében döntött úgy, hogy megleckézteti Szeged belterületén egy személyautó sofőrjét - közölte lapunkkal a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség.

 

A vádirat szerint a vádlott 2020. december 17. napján közlekedett az általa vezetett pótkocsis teherautóval Szeged belterületén, az Izabella hídon a városból kifelé haladva. A vádlott túl lassúnak ítélte a belső sávban közlekedő sértettet, ezért sávot váltott és a külső sávban gyorsítani kezdett, amivel egy időben a sértett is nagyobb sebességgel haladt tovább. A vádlottat felbosszantotta, hogy így nem tudott előzni, ezért irányjelző használata nélkül, dudálva, a sértett megleckéztetése végett a külső sávból balra húzta  kormányt akkor, amikor a pótkocsija még a személyautó mellett volt. A sértett az ütközést úgy tudta kivédeni, hogy hirtelen fékezett és balra, a szembe jövő sávba tért át, ahol szerencsére akkor senki nem közlekedett, elkerülve így a személy sérüléssel is fenyegető balesetet.

A vádlott a fenti, más vagy mások életét, testi épségét szándékosan veszélyeztető manővert 200 méter múlva megismételte, ezt a sértett enyhe fékezéssel el tudta hárítani. Mindezeket követően a sértett követte a vádlottat a segélyhívón segítséget kérve.

A járási ügyészség a vádlottat közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésével vádolja. Bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Van véleménye erről? Írja meg nekünk közösségi oldalunkon vagy a velemenyszegedma@mediaworks.hu e-mail címre!

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.