Vélemény

Egy kellemes futás az újszegedi Ligetben

Egy kellemes futás az újszegedi Ligetben

A futás ma már a legnépszerűbb tömegsportok közé tartozik, tegnap este én is magamra öltöttem a futó öltözetemet, és elmentem a újszegedi Liget futópályájára.

2023. november 14., kedd
Egy kellemes futás az újszegedi Ligetben

A futás ma már a legnépszerűbb tömegsportok közé tartozik, országszerte százezrek húznak naponta futócipőt. Nálam se volt ez különb, tegnap este én is magamra öltöttem a futó öltözetemet, és elmentem a újszegedi Liget futópályájára.

Nem is igazán fogtam fel mi történik, elterült a széles mosoly az arcomon és mintha eddig mi sem történt volna elindultam a futásra. Az eső még esik, de a liget fái jótékony ernyőt tartanak fölém, bár elkélt az esőkabát.

Nincs tervezett célbeérési időm, a távot akarom teljesíteni, a megszokott és tervezett egyre lassuló iramomat.

Tudom, hogy nekem a futás fáradtan a gyengém, így kifutni a tempót igazi kihívás. Vagyis az szokott lenni, mert most legnagyobb döbbenetemre nem az volt, tökéletesen pörögtek a lábaim, végig nagyon jó érzés volt, és nem értettem mi történik, a fejemen lévő mosoly is csak szélesedett és teljes flow-ban futottam. A 6. futó körömnél ütköztem nehézségbe, de egy ilyen távon ez nálam elő szokott fordulni, és így bizony belassultam. Nem tudtam abba a pulzuszónába futni amit egyébként tartani tudok, nem volt elég szénhidrát a szervezetemben már ehhez. Szerencsére hibáztam már annyit, hogy tudom, ilyenkor mi a megoldás: elfogadni a helyzetet, az agyat átkapcsolni robotpilótába és nem foglalkozni azzal, hogy azt parancsolja a testednek, hogy sétáljon, becsukni a szemed és futni tovább. 

Ez itt ilyenkor küzdelem magaddal, hogy meg tudd állni a belesétálást. Küzdelem, de én nyertem. A frissítéseknél egy nagyon keveset pihentem, utána mindig továbbfutottam. 

Majd rákanyarodtam az utolsó másfél kilométerre, és célba vettem a rajthelyszínt. Ezzel az esti futással az volt a célom, hogy élvezzem minden percét, és ezt meg is kaptam maradéktalanul, sőt azóta is széles mosoly van az arcomon!

Nagy örömömre szolgál, hogy a ligeti futópálya alternatívát tud kínálni, ami ráadásul modern és biztonságos szolgáltatásokkal várja a sportág szerelmeseit. A pálya vonalvezetés, burkolata a sportolók igényei szerint van kialakítva. Mindezeknek köszönhetően a kiváló minőségű, másfél kilométer hosszúságú, színezett – az ízületeket kímélő pálya teljes hosszában kivilágított. A fák között kanyargó, rendkívül hangulatos vonalvezetésű pálya, ahol még ivókút is szolgáltatja a frissítőt. A pálya egyszerű és biztonságos kialakításának köszönhetően felnőtteknek és gyerekeknek, kezdőknek és profiknak egyaránt megfelelő.

 

Márton Andrea avatar
Szerző: Márton Andrea
Újságíró
Szerző: Márton Andrea
Újságíró

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.