Bulvár

Technikai okok miatt maradt el a rókusi telefontorony díszkivilágítása

Technikai okok miatt maradt el a rókusi telefontorony díszkivilágítása

2017. január 6., péntek
Technikai okok miatt maradt el a rókusi telefontorony díszkivilágítása
telekom_torony02_gs

Olvasóink nehezményezték, hogy a rókusi telefontorony 2016 karácsonyán nem öltötte magára díszruháját. A Magyar Telekomtól azt a választ kaptuk: egyszeri hiba történt és az ünnepi kivilágítás a jövőben is folytatódni fog.

Hagyománynak számít, hogy nagyobb ünnepekkor teljes kivilágítást kap a rókusi telefontorony, Szeged legmagasabb, s így Csongrád megye második legnagyobb épülete. Olvasóink nagyon hiányolták, hogy 2016 karácsonyán a telefontorony lépcsőházában nem égtek a lámpák, pedig ez régi hagyománynak számít a 158 méter magas, s immár 25 éves épület életében. Kerestük a telefontorony tulajdonosát, a Magyar Telekomot, akik írásban a következő választ adták: "A rókusi telefontorony díszkivilágítása 2016 decemberében technikai okok miatt maradt el, a kapcsolódó hibát időközben műszaki kollégáink elhárították. Örülünk annak, hogy a szegediek számolnak a telefontorony kivilágításával és fontosnak tartják szimbolikus, ünnepi fényét. Ez a hagyomány az egyszeri hiba miatt nem szakad meg, továbbra is kivilágítjuk ünnepi alkalmakkor a városkép fontos részét képező építményt."

telekom_torony03_gs

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.