Bulvár

Előzetesben a két albán kábítószercsempész

Előzetesben a két albán kábítószercsempész

2016. november 8., kedd
Előzetesben a két albán kábítószercsempész

A Csongrád Megyei Főügyészség indítványára a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója egy hónapi időtartamra elrendelte annak a két albán férfinak az előzetes letartóztatását, akik péntekről szombatra virradóra próbáltak meg kannabiszt csempészni Magyarország területére.

A megalapozott gyanú szerint a két férfi november 5-én röviddel éjfélt követően jelentkezett belépésre Szerbia irányából Magyarország területére a röszkei határátkelőhelyen az általuk vezetett személygépkocsival. A belépéskor elrendelt vámvizsgálat során a gépkocsi lökhárítójába rejtve megtaláltak és lefoglaltak 22 csomagba rejtett, mindösszesen 14 kg kábítószergyanús növényi törmeléket, amely az elsődleges gyorstesztek szerint marihuanát tartalmazott. A gyanú szerint a két férfi által becsempészni szándékozott kábítószer hatóanyagtartalma meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát. A különösen jelentős mennyiségű kábítószerrel elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye miatt tett indítványt mindkét férfi előzetes letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére. A nyomozási bíró az ügyészi indítványnak helyt adva mindkét gyanúsított előzetes letartóztatását elrendelte. A végzés nem jogerős, tekintettel arra, hogy azzal szemben szabadlábra helyezés érdekében a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be. Az ügyben a nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja a Csongrád Megyei Főügyészség fokozott ügyészi felügyelete mellett

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.