Bulvár

Szakorvos: sokszor elkésnek a fiatalok szexuális felvilágosításával

Szakorvos: sokszor elkésnek a fiatalok szexuális felvilágosításával

2016. június 18., szombat
Szakorvos: sokszor elkésnek a fiatalok szexuális felvilágosításával

Timmermann Gábor szülész, nőgyógyász szerint a szülők, de sokszor az iskola is elkésik a fiatalok szexuális felvilágosításával, és sok a tévhit a fiatalok körében.

A szakorvos az M1 aktuális csatorna szombat délelőtti műsorában azt mondta, az egyik legelterjedtebb tévhit, hogy megszakított közösüléssel biztosan elkerülhető a nem kívánt terhesség, pedig ennek a módszernek gyenge a hatékonysága. Beszélt arról is, hogy prevenciós programot indítottak, amelynek keretében iskolákban hívják fel a figyelmet a szexuális úton terjedő betegségek és a nem kívánt terhesség megelőzésére. Ennek tapasztalata az, hogy a szülők későn beszélnek erről a fiatalokkal, és sokszor az iskolában is későn kerül szóba a szexualitás.

Timmermann Gábor

azt mondta, Hollandiában az "abortuszturizmus" ellenére is kevesebb az abortusz, mint itthon, mert ott az oktatásra nagy hangsúlyt fektetnek, 18 éves lányoknak már ingyenes a fogamzásgátló tabletta, a szórakozóhelyeken pedig ingyen lehet automatából óvszerhez jutni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.