Bulvár

Ezentúl két keréken is üldözik a bűnt a rendőrök Szegeden + FOTÓK

Ezentúl két keréken is üldözik a bűnt a rendőrök Szegeden + FOTÓK

2016. június 16., csütörtök
Ezentúl két keréken is üldözik a bűnt a rendőrök Szegeden + FOTÓK
biciklis_rendorok007kf

Tíz kerékpáros rendőr áll szolgálatba Csongrád megyében, hogy segítse a turisztikai idényben a megyébe érkező vendégeket és a lakosságot.

Sajtótájékoztató keretében adta át a Szegedi Rendőrkapitányság járőreinek június 16-án

Gulyás Zsolt

r. ezredes, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatója azt a két rendőrségi kerékpárt, amely másik 8 mellett kezdi meg szolgálatát a megyében. A kerékpáros rendőrökkel az elkövetkezendő időszakban Makón, Hódmezővásárhelyen, Csongrádon és Szegeden találkozhatnak az emberek. A rendészeti igazgató elmondta: főként turisztikailag frekventált helyeken teljesítenek szolgálatot ezek az egyenruhások. Az idegen nyelveket is beszélő járőrök közvetlen kapcsolatba kerülhetnek az állampolgárokkal, őket könnyebben meg tudják szólítani. Előnye még, hogy a belvárosi részeken gyorsan olyan helyekre is eljuthatnak, melyek gépkocsival nem, vagy nehezen megközelíthetőek. A korábbi években Csongrádon már volt hasonló szolgálatellátás, akkor az állampolgárok sikeresnek ítélték. Amennyiben most is pozitív fogadtatásban részesül, a tervek szerint a jövőben több kerékpáros rendőr is szolgálatba állhat - tette hozzá az ezredes.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.