Bulvár

A cukrászmesterek "krémje" szállt versenybe az Év fagylaltja címért + FOTÓK (FRISSÍTVE)

A cukrászmesterek "krémje" szállt versenybe az Év fagylaltja címért + FOTÓK (FRISSÍTVE)

2016. június 6., hétfő
A cukrászmesterek "krémje" szállt versenybe az Év fagylaltja címért + FOTÓK (FRISSÍTVE)
fagylaltverseny022kf

Tizenkilencedik alkalommal versenyeztek a legfinomabb fagylaltok a "fagyifiesztán", aminek ezúttal Szeged, illetve az újonnan nyílott Virág cukrászdák adtak otthont. Nyolcvanöt íz szállt ringbe az Év fagylaltja címért, melynek nyertese a Vezúv lett.

Lehet meggyes rétes ízű vagy korianderes, az Év fagylaltja verseny egyetlen kikötése a kötelező kategóriában, hogy a meggy ihlesse az alkotásokat. A kreativitás külön pontozandó a versenyízeknél, azonban mint azt

Selmeczi Lászlótól

, a Magyar Cukrász Cukrász Ipartestület társelnökétől megtudtuk, nem feltétlenül ez viszi győzelemre a versenyzőket. A hagyományos ízek is kiérdemelhetik az Év fagylaltja címet, akárcsak tavaly az Opera Royal névre keresztelt csoki ízű fagyi. "Négy kategóriában hirdetünk eredményt. Az egyik a kézműves fagylalt kategória, amit minden cukrásznak saját kezűleg kell előállítania; a másik a kényelmi termékekkel, például porkeverékkel készült fagylaltok; harmadik az alapanyag forgalmazók versenye; míg a negyedik az úgynevezett mentes kategória, ahol többek között glutén és cukormentes fagylaltok versenyeznek" - utalt rá a cukrász ipartestület társelnöke, milyen nehéz dolga van a 14 tagból álló szakmai és közönségzsűrinek. Az ítészek Gyulától Győrig a legjobb cukrászdák mesterei közül kerültek ki, míg a "civil" zsűritagok között köszöntötték

Ördög Nórát

, és a nemrégiben cukrászvizsgát tett

Liptai Claudiát

.

fagylaltverseny017kf

A mai napra több mázsa fagylalt készült, minden ízben és kategóriában egy-egy tégellyel. A pénteken újranyitott Nagy Virág cukrászda nemcsak tökéletes alkalmat, hanem remek helyszínt is biztosított az Év fagylaltja versenynek.

Gyuris László

tulajdonostól megtudtuk, már idén januárban lefixálták a helyszínt, hiszen infrastrukturális szempontból nem minden cukrászda alkalmas a verseny lebonyolítására. "Általában a soltvadkerti Korona Cukrászda,

Szervánszky László

cukrászmester szokta a helyszínt adni, de mivel ő nem idén nem vállalta, minket kerestek fel a lehetőséggel" - mondta portálunk érdeklődésére Gyuris László.

A Vezúv fantázianevet viseli az Év fagylaltja

Egy tejes alapú csokoládés, kakaós, karamelles, meggyes öntettel díszített kézműves finomság nyerte el idén az Év fagylaltja címet. Az ötlet a fővárosi Nándori Cukrászda cukrászáé,

Hiczkó Henriettáé

. A cukrász tavaly is indult az Év fagylaltja címért, akkor a Tavaszi gyógyírrel nyert bronzérmet a szabadon választható, úgynevezett mentes kategóriában. A Virág cukrászdák tövében rendezett Év fagylaltja versenyre nemcsak napközben érdemes kilátogatni, a szegediek várhatóan 18 óra után kedvezményes áron kóstolhatják meg a versenyfagyikat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.