Bulvár

Gyógyszerfüggő tolvajt ítéltek el Szegeden

Gyógyszerfüggő tolvajt ítéltek el Szegeden

2016. április 28., csütörtök
Gyógyszerfüggő tolvajt ítéltek el Szegeden

A Szegedi Járásbíróság tegnap jogerősen bűnösnek mondta ki B. Z. P. vádlottat 3 rendbeli - egy esetben folytatólagosan elkövetett - lopás vétségében, ezért őt 1 év fogházban végrehajtandó szabadságvesztésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint elrendelte a Szeghalmi Városi Bíróság által korábban kiszabott 1 év 9 hónap felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását, és kötelezte a vádlottat a felmerült bűnügyi költség megfizetésére.

Az ítéleti tényállás lényege szerint

B. Z. P.

vádlott 2014. november 28-án 15 óra 15 perc körül bement egy szegedi görög-katolikus templomba, hogy onnan értékkel bíró tárgyakat és készpénzt tulajdonítson el. Ennek érdekében egy fa feszület segítségével felfeszítette a templom belső üvegajtaját, melynek hatására az üvegajtó két eleme kitört. Ezt követően a vádlott a templomban elhelyezett két persely egyikét a feszület segítségével felfeszítette, az abban talált pénzt eltulajdonította, míg a másik perselyt magához vette, és azzal a helyszínről távozott. A vádlott az utóbbi perselyt a későbbiekben felfeszítette, és az abban talált összeget is jogtalanul eltulajdonította. A lopással okozott kár 10 ezer forint, míg a rongálási kár 414.960 forint, amely nem térült meg. A vádlott 2015. március 23-án a délelőtti órákban egy szegedi katolikus templom épületébe is bement jogtalan eltulajdonítási céllal akként, hogy a templom egyik ablakát betörte, majd azon keresztül mászott be az épületbe. A vádlott ezt követően a templomtérben a templom perselyét összetörte, és abból 10.000,- forint készpénzt vett el, valamint egy faszekrény zárját is feltörte, majd annak ajtaját betörte és az abban tárolt Hollóházi vizes kancsót is jogtalanul eltulajdonította, végül a magához vett értékekkel távozott. A lopással érintett érték 11 ezer forint, a rongálási kár 27 ezer forint. A fentieken kívül a vádlott 2014. november 30-án és 2015. április 15-én is betört egy szegedi patikába, ahonnan különféle gyógyszereket tulajdonított el összesen 21.434 forint értékben. A vádlott a fenti bűncselekményeket azért követte el, hogy gyógyszerfüggőségét ki tudja elégíteni. A bíróság ítéletét a fellebbezésre jogosultak tudomásul vették, így az jogerős.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.