Bulvár

Külön sávot kaptak Antwerpen járdáin a séta közben SMS-ezők

Külön sávot kaptak Antwerpen járdáin a séta közben SMS-ezők

2015. június 15., hétfő
Külön sávot kaptak Antwerpen járdáin a séta közben SMS-ezők

Ideiglenesen külön sávot festettek fel a belga Antwerpen belvárosában a séta közben sms-t vagy okostelefonon más szöveges üzeneteket író gyalogosok számára, így kevesebb eséllyel ütközhetnek másoknak, ritkábban kerülhetnek veszélybe figyelmetlenségük miatt - írja a BBC.

A kezdeményezés egy helyi telefonboltból indult. A Mlab elnevezésű antwerpeni üzlet szerint a mobiltelefonok tekintélyes része a séta közben írt üzenetek miatt törik darabokra. "Miközben SMS-t írsz vagy Whatsapp-üzeneteket küldözgetsz a barátaidnak, valószínűleg úgy sétálsz át az utcákon, hogy nem figyelsz a körülötted lévő dolgokra, csak arra, mi történik a képernyőn" - nyilatkozta a Mlab szóvivője. Hozzátette: bebizonyosodott, hogy számos alkalommal az SMS-ezés miatt ütköztek a járókelők más gyalogosokkal vagy oszlopokkal. Életveszélyes is lehet a képernyőre irányuló kizárólagos figyelem, például ha valaki nem néz körül, mielőtt átmegy az úttesten. Noha a felfestett sávok egyelőre ideiglenesek, a város szerint elképzelhető, hogy a jövőben véglegesíthetik őket. Becslések szerint nagyjából 7,5 milliárd mobiltelefon található szerte a világon, a szám magasabb a Föld népességének 7,2 milliárdra becsült jelenlegi létszámánál.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.