Bulvár

Akár 50 ezer forintos bírság járhat a tiltott helyen való fürdőzésért

Akár 50 ezer forintos bírság járhat a tiltott helyen való fürdőzésért

2015. június 7., vasárnap
Akár 50 ezer forintos bírság járhat a tiltott helyen való fürdőzésért
strand_furdozes_nyaralas_vakacio

A tiltott helyen való fürdőzés szabálysértésnek minősül, amelyért 5 ezertől 50 ezer forintig terjedő bírságot szabhatnak ki a hatóságok - mondta az M1 aktuális csatorna vasárnap déli híradójában az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője.

Csiszér-Kovács Viktória

ugyanakkor megjegyezte: céljuk nem a bírságolás, hanem a megelőzés. Ugyanis - hívta fel a figyelmet - a tiltott helyeken veszélyes a fürdőzés, a bányatavak például hirtelen mélyülnek, veszélyes hulladékok lehetnek az alján, ráadásul csak a víz felszíne meleg, az alja rendkívül hideg lehet, ami a gyenge egészségi állapotban lévőkre lehet rossz hatással. Továbbá az ilyen helyeken nincsenek sem higiéniai, sem elsősegélynyújtó egészségügyi helyiségek sem. Az ORFK szóvivője kiemelte: a legtöbb bányatóban tilos fürdeni. Pest megyében is csak kilenc helyen megengedett a fürdőzés, de - hozott példát - az Omszki-tóban tilos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.