Bulvár

Ne dőljön be az ál-vízműveseknek!

Ne dőljön be az ál-vízműveseknek!

2015. május 21., csütörtök
Ne dőljön be az ál-vízműveseknek!

Évente több alkalommal érkezik bejelentés a Szegedi Vízműhöz, hogy ál-vízművesek (csatornatisztítók, vízmérő leolvasók, vízminta vevők, vízvezeték szerelők) csöngetnek be a lakossághoz, és a Vízmű munkatársának kiadva magukat pénzt kérnek csatornatisztításért, vagy a lakásokba, házakba így bejutva megkárosítják az ott lakókat - olvasható a vízmű közleményében.

Csatornatisztítást a lakosság számára csak bejelentett igény alapján végez a társaság, meghatározott díjszabás szerint, átutalásos fizetéssel. Ilyen esetekben a tisztítást vízműves formaruhát viselő szakembereink végzik, akik a helyszínre vízműves emblémával ellátott gépjárművel mennek - hívták fel a figyelmet. Közleményük alább olvasható!. "Vízmérő leolvasást is csak fényképes, sorszámmal ellátott vízműves igazolvánnyal rendelkező munkatársaink végeznek, vízműves formaruhában. A mérőállás bejelentés időszaka megtalálható a víz- és szennyvízelvezetési számla tájékoztató információi között. A lakásokon, telekhatárokon belüli csőtörések, meghibásodások javítását nem a szolgáltató végzi, és ilyen jellegű megbízást nem is ad külső cégnek. A hibát elhárító szakembert a fogyasztó bízza meg. Vízmintavételt, vízminőség vizsgálatot – bejelentés esetén – csak saját embereinkkel végzünk, előre egyeztetett időpontban, ők is sorszámmal ellátott fényképes vízműves igazolvánnyal rendelkeznek, és vízműves emblémával ellátott gépjárművel mennek a helyszínre. A Szegedi Vízmű Zrt. ilyen, vagy hasonló jellegű megbízást nem ad külső cégnek. A vízminőség vizsgálatért a helyszínen nem kér pénzt Szegedi Vízmű Zrt.! A vízmintavétel díjának rendezése meghatározott díjszabás szerint, átutalásos fizetéssel történik. (Előfordulhat, hogy a bejelentést tevő ügyfél mellett más fogyasztási helyen véletlenszerűen is veszünk kontroll mintát, ilyenkor nincs mód az előzetes időpont egyeztetésre. A mintavétel ebben az esetben sem díjköteles!) Vízmérő csere esetén (mellékmérőknél) előzetes értesítést küldünk a csere szükségességéről – (pl. lejárt a mérő hitelessége), és kérés esetén a cserét a mi szakembereink végzik előzetesen egyeztetett időpontban, és a mellékmérőért készpénzben, a helyszínen kell fizetni, előzetes egyeztetés szerint). A munkatársaink vízműves formaruhát viselnek, és vízműves emblémával ellátott gépjárművel mennek a helyszínre. Főmérő csere során értesítést küldünk a tervezett csere időpontjáról, munkatársaink ebben az esetben is egyértelműen beazonosítható módon jelennek meg a helyszínen. A főmérő cserének nincs díja! Kérjük, hogy legyenek körültekintőek, ne engedjenek be ismeretleneket, idegeneket a lakásukba! Ha ilyen tevékenységet észlelnek, illetve ha kétségeik vannak, kérjük, tegyenek bejelentést a rendőrségen, illetve hívják a Szegedi Vízmű hibabejelentő számait: 62/55-88-55, 62/420-155, 80/82-88-82" - olvasható a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.