Bulvár

Zsarolás, fenyegetés és 19 migráns egy kisteherautóban

Zsarolás, fenyegetés és 19 migráns egy kisteherautóban

2015. január 21., szerda
Zsarolás, fenyegetés és 19 migráns egy kisteherautóban
fegyveres_kenyszerites_police

Késsel kényszerítette ismerősét egy csanádpalotai nő, hogy vigye el Makóra - adta hírül a police.hu.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint január 20-án 3 óra 45 perc körüli időben

A. Csilla

átmászott egy csanádpalotai ismerőse kerítésén, majd engedély nélkül bement a sértett lakásába. Arra kérte a férfit, hogy vigye be autóval Makóra. Amikor a sértett ezt visszautasította, késsel kényszerítette. A férfi és a nő között vissza úton szóváltás keletkezett. A nő mérgében megrongálta az autó szélvédőjét és belső visszapillantó tükrét, majd elmenekült. A makói rendőrök a lakásáról állították elő a nőt. A 25 éves A. Csilla ellen magánlaksértés és rongálás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Makói Rendőrkapitányság.

Heteken keresztül zsarolta

Telefonon és személyesen is zsarolta volt iskolatársát Mórahalmon egy zákányszéki fiatalember 2014 májusában. A hetekig tartó „terrornak” a fiú édesapja vetett véget, amikor a rendőrséghez fordult, miután a fia elmondta neki, hogy mi történt vele. A nyomozás szerint a 17 éves gyanúsított mintegy 18 ezer forintot szerzett meg veréssel fenyegetőzve a sértettől, aki a pénzt az ebédre szánt összegből vette el. A fiatalkorú az alkalmanként kapott ezreseket cigire költötte, amit nagykorú barátnője vett meg neki. A 17 éves fiatalember ellen zsarolás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. Vallomása szerint „barátok voltak a sértettel, de nem annyira”, ezért zsarolta. Az ügyben folytatott nyomozást a Szegedi Rendőrkapitányság befejezte, az ügy iratait vádemelési javaslattal az ügyészségnek megküldte.

19-en zsúfolódtak össze a raktérben

Svéd rendszámú francia kisteherautóban szállította a szír határsértőket egy szerbiai embercsempész, akit Röszkén fogtak el a magyar rendőrök. A Készenléti Rendőrség járőrei január 20-án hajnali 2 órakor Röszke külterületén állítottak meg egy svéd honosságú Peugeot Boxert, amit egy szerbiai férfi vezetett. A készenléti rendőrök a jármű átvizsgálása során a raktérben 15 férfit, 2 nőt és 2 gyermeket találtak, akik jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni. A 19 szír állampolgárt és a szerbiai sofőrt előállították a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre, ahol az illegális migránsok ellen idegenrendészeti eljárás indult. A nyomozók a gépjármű vezetőjét embercsempészés bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették és gyorsított eljárás keretében bíróság elé állítják.

A határátkelőn estek egymásnak

Egy török és egy román kamionsofőr ellen javasol vádemelést a Makói Rendőrkapitányság. A nyomozás adatai szerint 2014. október 14-én 6 óra 20 perc körüli időben egy román és egy török kamionsofőr szóváltásba keveredett egymással. A török férfi sérelmezte, hogy román társa bemutatott neki, ezért a járműből kirángatta a 24 éves férfit, majd egymásnak estek. A verekedésben az 56 éves török férfi orra eltört, a román férfi könnyebben sérült meg. A török kamionsofőr ellen garázdaság vétségének, román társa ellen súlyos testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Makói Rendőrkapitányság. A rendőrség az ügyben folytatott nyomozást a napokban befejezte, az ügy iratait vádemelési javaslattal az ügyészségnek megküldte.

Lefoglalt autó Kiszomboron

Egy bolgár férfi jelentkezett kilépésre a kiszombori határátkelőhelyen január 20-án 13 óra 30 perckor egy olasz rendszámú Iveco kisteherautóval. A gépjármű adattári ellenőrzése során kiderült, hogy a kocsit az olasz hatóságok körözik. A nyomozók ezért lefoglalták a járművet. Az ügyben a további eljárást az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főigazgatóság Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ SIRENE Irodája folytatja le.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.