Bulvár

Féltékenységből rágyújtotta a házat ismerősére - hét és fél évet kapott

Féltékenységből rágyújtotta a házat ismerősére - hét és fél évet kapott

2014. április 22., kedd
Féltékenységből rágyújtotta a házat ismerősére - hét és fél évet kapott

Jogerősen hét és fél év börtönre ítélte a Szegedi Ítélőtábla kedden azt a medgyesbodzási férfit, aki féltékenységből 2012-ben rágyújtotta a házat egy ismerősére és vele együtt alvó három rokonára.

A táblabíróság emberölés bűntettének kísérletében és rongálás vétségében mondta ki bűnösnek a jelenleg hatvanesztendős

Havran Jánost

. Italozó életmódja és agresszivitása miatt 2008-ban megromlott a vádlott házassága, ezért elköltözött medgyesbodzási otthonából. Ezután még jó három évig a falujában lakott, és többször is megjelent a házuknál. Úgy gondolta, hogy a felesége szerelmi kapcsolatot alakított ki egy helybéli férfival, amit számon is kért a későbbi sértetten, többek között azzal fenyegetőzve, hogy összetöri az autóját és rágyújtja a házát. Amikor 2012 nyarán a vádlott Szegeden, az egyik szeméttelepen szivacságybetétet és festékes kupában motorbenzint talált, elhatározta, hogy felgyújtja a sértett házát. Feldarabolta a szivacsot, a folyadékot átöntötte műanyag flakonba, és biciklivel Medgyesbodzásra indult. A mintegy nyolcvan kilométeres utat több nap alatt tette meg, augusztus 27-én érkezett a faluba. Megivott két sört, és egy lakatlan házba húzódott, míg besötétedett. Ezután sértett otthonához ment, elhelyezte a benzinnel átitatott szivacsdarabokat a házzal egybeépített melléképület tetőszerkezetében, és öngyújtóval tüzet gyújtott. A vádlott ismerőse mellett még hárman, köztük egy gyerek aludt ott, és ők nem vették észre a lángokra. A szemközti szomszéd azonban felfigyelt a nagy robajra, így meglátta, hogy ég a melléképület, és riasztotta a házban lakókat. A tüzet sikerült megfékezni, a lakóépületre nem terjedt át. A gyújtogatással okozott kár mintegy háromszázezer forint. A szakértői vélemény szerint a vádlott érzelmileg labilis, és paranoid személyiségzavarban szenved, ez a betegsége pedig közepes fokban korlátozta abban, hogy cselekménye társadalomra veszélyes következményeit felismerje. A bíróság álláspontja szerint azonban csak a szerencsén múlott az, hogy a tüzet időben észrevették és a gyújtogatásnak nem lett halálos áldozata.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.