Bulvár

Vezetés közben valószínűleg tilos lesz a Google Glass viselete

Vezetés közben valószínűleg tilos lesz a Google Glass viselete

2013. augusztus 4., vasárnap
Vezetés közben valószínűleg tilos lesz a Google Glass viselete
googleglass

A mobiltelefonokhoz hasonlóan vezetés közben minden bizonnyal tilos lesz használni Google Glass interaktív internetes szemüveget is - írja a német Focus Online hírportál.

Az információs technológia terén a következő áttörést képviselő eszköz, a viselője látóterében információkat megjelenítő Google Glass csak 2014-ben kerül ugyan kereskedelmi forgalomba, de a brit közlekedési minisztérium már most közölte, hogy figyelemlekötő hatása miatt tilos lesz használni vezetés közben. Hasonló törvény van készülőben az Egyesült Államokban is. Németországban nincs konkrétan a készülékre vonatkozó rendelkezés érvényben. A közlekedési szabályok értelmében azonban a vezető minden esetben köteles gondoskodni arról, hogy sem látásában, sem hallásában ne zavarják különféle készülékek. Ebből a szempontból teljesen lényegtelen, hogy az érintett készülék be van-e építve a gépjárműbe - mint például a navigátor - vagy a vezető maga viseli azt. A német szövetségi közlekedési minisztérium a lap megkeresésére azt válaszolta, hogy a Google Glass látáskorlátozó hatásáról még nem történtek mérések, ezért nem is lehet értékelni azt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.