Bulvár

Feleségét ejtette túszul egy férfi Szigetszentmiklóson

Feleségét ejtette túszul egy férfi Szigetszentmiklóson

2013. július 25., csütörtök
Feleségét ejtette túszul egy férfi Szigetszentmiklóson
szigetszentmiklos_tuszdrama_mti_mz

Feleségét ejtette túszul egy férfi csütörtök reggel Szigetszentmiklóson. A támadó a nő segítségére érkező férfit meglőtte. A túszejtőt a Terrorelhárítási Központ emberei elfogták, ellene emberölési kísérlet megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség.

A TEK az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a szigetszentmiklósi rendőrkapitányság a reggeli órákban a műveleti igazgatóság bevetési egységeinek segítségét kérte, mivel egy fegyveres férfi túszul ejtette feleségét. A férfi a Parabellum típusú éles lőfegyverrel több lövést adott le, és egy férfit megsebesített. A TEK akcióját a helyszínen személyesen irányító Hajdu János elmondta, hogy kiérkezésükig a helyi rendőrök tartották a kapcsolatot a túszejtővel. Ezt követően a TEK túszejtéssel foglalkozó szakemberének sikerült elérnie, hogy a férfi eltegye fegyverét, és eltávolodjon a nőtől. Amikor a túszejtő autója felé tartott, a TEK munkatársai egy úgynevezett nem halálos fegyverrel ártalmatlanították.

Hajdu János

azt mondta, hogy a túszejtő és felesége is csak kisebb hámsérüléseket szenvedett. Közölte: a túszejtő sportlövő. Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítójának információi szerint a férfi és felesége három éve külön élnek, és a napokban mondták volna ki válásukat. Csütörtök reggel azonban a férfi fegyverrel kényszerítve beültette autójába a nőt, majd több helyszínt követően Szigetszentmiklós határában, a Csepeli út egyik bekötő útján álltak meg. Itt a nő menekülni próbált. A férfi ekkor 6-8 lövést adott le. A nő segítségére érkező férfit kézen lőtte.

Beluzsárné Belicza Andrea

, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) szóvivője az MTI-nek azt mondta, hogy

P. Gyula

35 éves budapesti lakos ellen emberölési kísérlet megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.