Bulvár

Világbajnokságra készülnek a magyar mentőkutyások

Világbajnokságra készülnek a magyar mentőkutyások

2013. június 10., hétfő
Világbajnokságra készülnek a magyar mentőkutyások
mentokutya

A Kutyákkal az Életért Alapítvány 11 kutyás párosa is megfelelt az ősszel tartandó mentőkutyás világbajnokság szakmai feltételeinek, részvételük azonban egyelőre anyagi okok miatt bizonytalan - közölte Szabó Gábor, az alapítvány kuratóriumának elnöke hétfőn.

A Nemzetközi Mentőkutyás Szervezet (IRO) szabályzata szerint a mentőkutyás világbajnokságon való részvétel feltétele, hogy a delegált kutyás páros a vizsgán a maximálisan elérhető pontszámnak legalább a 90 százalékát teljesítse. Idén a Kutyákkal az Életért Alapítvány 11 párosa is megfelelt ennek a szakmai követelménynek. A csapatba nagy tapasztalattal rendelkező mentőkutya kiképzők kvalifikálták magukat, és jó eséllyel mérhetik össze tudásukat a szeptember 25. és 29. között a hollandiai Nijmegenben rendezendő világversenyen a 17 országot képviselő száz versenyző párossal - tette hozzá Szabó Gábor. Az alapítvány részéről a szakmai feltételek ugyan már teljesültek, ám anyagi helyzetük miatt a magyarok részvétele bizonytalan. A nevezési díjak, a szállás és az útiköltség összesen meghaladják a kézmillió forintot, amihez még a versenyzők ellátása is hozzáadódik. Az alapítvány jelenleg nem rendelkezik ezzel az összeggel, ezért keresi azokat a támogatókat, akik anyagi segítséget tudnak nyújtani a világbajnoki csapat kiutaztatásához - mondta a

Kutyákkal az Életért Alapítvány

kuratóriumi elnöke.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.