Bulvár

Kengurut "nyertek" az iskolások a vadaspark rajzpályázatán

Kengurut "nyertek" az iskolások a vadaspark rajzpályázatán

2013. április 26., péntek
Kengurut "nyertek" az iskolások a vadaspark rajzpályázatán
SAM_0830

Immár harmadik alkalommal rendezte meg április 26-án a társhatóságok bevonásával a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a Szegedi Vadasparkkal közös MEGELŐ-ZOO című prevenciós élménynapját. A rendezvény célja az volt, hogy a gyerekek egy kellemes környezetben kapjanak fontos, az élet- és vagyonbiztonságuk szempontjából hasznos információkat.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a Szegedi Vadasparkkal közösen évek óta kiemelt figyelmet fordít a térségben élő fiatalok biztonságának megteremtésére. Fontos feladatunknak tekintjük, hogy az elkövetkezendő időszak felnőtt nemzedékének figyelmét kellő időben felhívjuk környezetünk védelmének fontosságára, a természet szeretetére és tiszteletére. Az élménynapon 110 felső tagozatos szegedi általános iskolás vett részt. A rendezvényen azon társszervek is közreműködtek, amelyek a komplex prevenciós tájékoztatás érdekében évek óta együtt dolgoznak a „fiatalok biztonsága - jövőnk záloga” gondolatiság jegyében. A különböző állomáshelyeken való részvétel alkalmat adott arra, hogy a tanulók az élménynapnak otthont adó Szegedi Vadaspark mellett megismerhették a tűzoltók és a mentőszolgálat tevékenységét, a rendőrség megelőzési munkáját, emellett megtekinthették a Nemzeti Adó- és Vámhivatal kutyás bemutatóját is. A rendezvényhez kapcsolódva Vigyázzunk értékeinkre! címmel rajzpályázatot hirdettünk felső tagozatos diákok részére vagyonvédelem témakörben.

A rajzpályázat eredményei:

Különdíj: Madách Imre Általános Iskola: Ábrahám Laura 7.c III. díj: Dózsa Általános Iskola: Gábor Bianka 7. a II. díj: Tabán Általános Iskola.: Bárkányi Bettina 6.a I. díj: Madách Általános Iskola: Fekete Kamilla 7. c A nyertesek Brifkó, a Benett kenguru "nevelőszülei" lehetnek egy éven keresztül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.