Bulvár

Előállították Cedomir Jovanovic néhány támadóját

Előállították Cedomir Jovanovic néhány támadóját

2013. április 20., szombat
Előállították Cedomir Jovanovic néhány támadóját

A szerb rendőrség előállított több személyt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy szerdán Szegeden rátámadtak a szerbiai Liberális Demokrata Párt elnökére, Cedomir Jovanovicra, feleségére és barátaira.

A Vecernje Novosti című napilap azt írja szombaton honlapján, hogy ezt maga a politikus mondta a vajdasági közszolgálati tévének nyilatkozva. Az újság úgy tudja, hogy a hatóságok a szegedi támadással összefüggésben péntek délután a szerbiai főváros Új Belgrád negyedében elfogták

Velibor Dunjicot

, a Crvena Zvezda sportklub Hiénák néven ismert szurkolócsoportjának egyik vezetőjét, és folyamatban van a többi gyanúsított előállítása. A lap szerint Dunjicot 2008-ban egy gyilkosság miatt nyolc év szabadságvesztésre ítélték, de az idei év elején egy fellebbviteli bíróság öt évre csökkentette börtönbüntetését.

Cedomir Jovanovic

szerint a szerb miniszterelnök és helyettese azért nem reagált a szegedi incidensre, mert a Koszovóról szóló brüsszeli tárgyalásokra összpontosított. A pártelnök beszélt a történtekről a rendőrökkel, akik azt mondták, hogy közülük senkit se lepett meg a szegedi incidens, mert mindennaposak az ilyen esetek Szerbiában. Cedomir Jovanovicra, feleségére és barátaira a Crvena Zvezda vízilabdaklub szurkolóinak egy csoportja támadt rá szerdán egy szegedi étteremben. A politikus és felesége nem sérült meg, de egy barátjuk igen. A belgrádi csapat a férfi vízilabda Bajnokok Ligájának negyeddöntőjében a Szeged együttesével játszott a városban, és 7-5-ös győzelmet aratott. Az ügyben a magyar rendőrség is hivatalból nyomozást rendelt el garázdaság gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. "Az igazságszolgáltatás elé állítottak néhány embert, és ezzel befejezték a munkájukat (a rendőrök)" - fogalmazott Jovanovic, aki szerint a támadók olyan személyek, akiknek megkegyelmezett Tomislav Nikolic államfő. A politikus szerint a megvert barátjára két orvosi beavatkozás vár: miután felszívódtak a duzzanatok az arcán, állkapocs- és fogműtéten kell átesnie. Cedomir Jovanovic azt mondta, hogy Magyarországra azért nem kísérték el a testőrei, mert ott egyszerű polgárként, és nem pártelnökként vagy képviselőként tartózkodott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.