Bulvár

Negyedmillió ember ölelné körül a Balatont szegedi kezdeményezésre

Negyedmillió ember ölelné körül a Balatont szegedi kezdeményezésre

2013. március 22., péntek
Negyedmillió ember ölelné körül a Balatont szegedi kezdeményezésre

Egyedülálló, negyedmilliós tömeget mozgósító kezdeményezést mutat be a Balatonikum Egyesület a Szegedi Utazási Börze hétvégi kiállításán: céljuk, hogy május 19-én (a Pünkösdi hosszú hétvégén) a Balaton mentén élőláncot alkotó tömeg kéz a kézben átölelje a magyar tengert.

Guinness világrekord-kísérletre készül a szegedi Balatonikum Egyesület. A magyar tengert népszerűsítő közösség ezen a hétvégén a szegedi Utazás Börzén csábítja a helyieket egy 250 ezer embert megmozgató kísérlet erejéig a májusi Balatonhoz. Céljuk, hogy 2013 május 19-én (a Pünkösdi hosszú hétvégén) a Balaton mentén élőláncot alkotó tömeg ölelje át a tavat. Kezdeményezésük „világra szóló”, mindenki felé nyitott projekt, amely a térség gyönyörű értékeire hívja fel a figyelmet. "A kétszázötvenezer jelentkező bevonásával és partra vonzásával az előszezonban kívánunk méltó figyelmet biztosítani a Balaton egészének. Ezt a törekvésünket egy emlékezetes hosszú hétvége (Balatoni Sokadalom) formájában, minden településen színes program kavalkáddal, illetve csak a résztvevőknek biztosított helyi kedvezmények révén kívánjuk elérni. Azon vagyunk, hogy a Karnyújtásnyi Balaton alkalmával, (egyedi látványt teremtve) minél több hajó, vitorlás, hőlégballon, biztosítsa a kuriózumszámba menő kezdeményezésünk fotogén profilját" - olvasható az egyesület közleményében. A Szegedi Utazási Börze, amely a régió legnagyobb turisztikai seregszemléje 2013. március 23-24. között új helyszínen, az SZTE TIK aulájában várja az utazások és aktív kikapcsolódások iránt érdeklődő látogatókat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.