Bulvár

A víz világnapján nyitják meg a borjúfókák otthonát a vadasparkban

A víz világnapján nyitják meg a borjúfókák otthonát a vadasparkban

2013. március 19., kedd
A víz világnapján nyitják meg a borjúfókák otthonát a vadasparkban

Idei rendezvényeinek sorát a Víz világnapjával nyitja a Szegedi Vadaspark, két külön napot szánva rá. Az elsőn, március 22-én, pénteken várják azokat az óvodás és iskolás csoportokat, akik e zöld jeles napot méltóképpen, de azért szórakoztatóan szeretnék megünnepelni.

9-13 óráig az ÁNTSZ munkatársai és a vadaspark zoopedagógusai által kitalált érdekes, izgalmas játékos túra és vetélkedő keretében, vízhez, vízi állatokhoz kötődő feladatokkal, kérdésekkel várják a több helyszínen felállított állomásokon az érdeklődő gyermekeket. Látogatóink ekkor már megleshetik a vadaspark legújabb lakóit, a borjúfókákat is. Az e napra előzetesen bejelentkezett csoportok számára a vadasparki belépők árának a felét a Szegedi Vízmű állja. Március 23-án, szombaton 10 órától Fóka-móka címmel szórakoztató programra, látványos állatetetésekre invitáljuk a családokat, baráti társaságokat. A nap legfontosabb eseménye, hogy 11 órakor

Solymos László

alpolgármestere,

Istókovics Zoltán

, a Szegedi Vízmű Zrt. vezérigazgatója és

Veprik Róbert

, a Szegedi Vadaspark Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója hivatalosan megnyitja az idei év egyik leglátványosabb bemutatóját, a borjúfókák otthonát. Ezt követi az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Általános Iskola Fóka-móka jelenete, majd kihirdetik a „Fókák világa” címmel általános iskolásoknak kiírt képzőművészeti pályázat eredményét, s átadják a legjobbaknak a Szegedi Vadaspark és a Szegedi REGIO Játék áruház díjait. Az alkotásokból összeállított kiállítás az Oktatóközpontban lesz látható. 10 és 17 óra között a Waldorf Iskola tanárai és szülői közreműködésével több helyszínes, izgalmas, gyermekeknek szóló játékos vetélkedő keretében „kisfókákat” avatnak, ahol a mókában résztvevő nebulók arcát előbb kifestik, majd következik az „úszó” és „halevő" verseny, végül pedig a hangos fókaüdvözlés. A Játékdzsungel és a REGIO Játék játszóházi programjába egész nap folyamatosan, az állatetetésekkel és ismeretterjesztő kiselőadásokkal tarkított, idén tavasszal újraindult Zoo Típusú Találkozások programokba pedig délelőtt és délután a meghirdetett időpontokban lehet majd csatlakozni. A rendezvény média támogatója a Rádió88. Fóka-totó és más szórakoztató játékkal kapcsolódik a nap eseményeihez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.