Bulvár

Az idén is lesz Torkos Csütörtök: kaja, pia fél áron Szegeden is

Az idén is lesz Torkos Csütörtök: kaja, pia fél áron Szegeden is

2013. január 15., kedd
Az idén is lesz Torkos Csütörtök: kaja, pia fél áron Szegeden is

Az idén ismét lesz Torkos Csütörtök! A magyar gasztronómiát népszerűsítő akcióra ezúttal –a néphagyománytól eltérően kivételesen nem a hamvazószerdát követő csütörtökön kerül sor, mivel az épp az étterembe járás szempontjából szintén népszerű Valentin (Bálint) napra esik.

A Magyar Turizmus Zrt. ezért a gasztronómiai szövetségekkel egyeztetve 2013. január 31-én szervezi meg az akciót Farsangi Torkos Csütörtök néven. Ezen a napon a felhíváshoz csatlakozó éttermek vállalják, hogy az étel- és italfogyasztásból egyaránt 50%-os kedvezményt biztosítanak. Szegedről eddig 5 étterem jelentkezett a Torkos Csütörtökre. Mivel a vendéglátóhelyek regisztrációja folyamatos, így érdemes sűrűn ellátogatni a honlapra.Nem árt időben asztalt foglalni, mert a helyek nagyon gyorsan betelnek. Íme, az akcióban részvevő éttermek szegedi listája: Alabárdos Étterem Szeged, Oskola u.13.,telefon: (62) 420-914, Halácsi Kúria és Rendezvényház Szeged, Cserjesor 4.,telefon: (30) 339-7019, Mojo Club and Restorant Szeged, Alföldi utca 1., telefon: (70) 312-4090, Potyka Étterem Szeged, Csap u. 71-73., telefon: (62) 497-130, Stüszi Vadász Étterem Szeged, Maros u. 37., telefon: (62) 315-640, Brothers Steakhouse, Szeged, Gogol u. 20. telefon: (62) 424044. A felsorolt szegedi éttermek mindegyikénél csak telefonon lehet asztalt foglalni. Itt az alkalom tehát, hogy fél áron próbáljon ki valami újat vagy visszatérjen kedvenc vendéglői egyikébe és új ízeket fedezzen fel! Tavaly több mint 1000 étterem vett részt az akcióban. Néhány érdekes adat a Torkos Csütörtök 2012-es akciójáról: Az akcióban részt vevő éttermek 75 százaléka vidéki volt. 4.47 pont (tavalyelőtt: 4.26) lett az átlagos elégedettségi szint (1-5 pontozási rendszerben értékelve az akciót), vagyis az emberek jól érezték magunkat! 2900 torkoskodó véleménye igazolja ezt! Az akció 2006-ban indult a „Nagy Ízutazás 2006" kampányának legsikeresebb eseménye a Torkos Csütörtök volt, március 2-án. Ekkor országszerte közel 500 vendéglátóhely kínálatából lehetett választani 50%-os engedménnyel. Ezzel a lehetőséggel több tízezer torkoskodni vágyó vendég élt is. Az akcióval – a kutatások alapján –– mindenki elégedett volt: a vendégek, de a vendéglátóhelyek nemcsak forgalomnövekedésről, de bevétel-növekedésről is beszámoltak. A Torkos Csütörtök arra is jó, fogalmazott az egyik étterem tulajdonosa, hogy az emberek, akik különben nem igen engedhetik meg maguknak az étterembe való étkezést, legalább ilyen alkalmakkor kihasználják az akció nyújtotta lehetőségeket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.