Bulvár

Állatok karácsonyfája idén is a vadasparkban

Állatok karácsonyfája idén is a vadasparkban

2012. december 10., hétfő
Állatok karácsonyfája idén is a vadasparkban

Különleges nap lesz a Szegedi Vadaspark lakói számára december 15-e, szombat, ugyanis a hagyományokhoz híven ekkor állítják fel az Állatok karácsonyfáját.

Erre nem fényes, csillogó díszek kerülnek majd, hanem kimondottan állatoknak való, ehető ajándékok, amelyeket a szabadon élő őzek, mókusok, nyulak, madarak elfogyaszthatnak. A vadaspark munkatársai ezen a délelőttön szeretettel várják az óvodai és iskolai csoportokat, de e mellett azokat az egyéni látogatókat, családokat, baráti társaságokat is, akik szintén szeretnének kedveskedni az állatkert lakóinak karácsonyfára feltehető, igazi állati ajándékokkal. Az ajándékokat belépéskor a pénztárnál kell leadni. Fontos, hogy mindenki vigyázzon arra, hogy műanyag, fém, üveg véletlenül se kerüljön, még kötözőanyagként sem a díszekre, ajándékokra, nehogy akaratlanul is sérülést okozzon az állatoknak! A vadaspark munkatársai is különleges eseményekkel készülnek, ugyanis csak ezen a napon, a programok téli szüneteltetését megszakítva, a látogatók részt vehetnek 9.40-kor a pingvinek, 10 órakor a rozsomákok, majd a tevék, 10.30-kor pedig a tigrisek látványos etetésén. Emellett 9.30-tól 11.30-ig a Terrárium-házban úgynevezett bátorságpróbára - hüllő- és kétéltű simogató - lehet benevezni, az Oktatóközpontban pedig karácsonyi ajándékkészítésbe lehet bekapcsolódni. Az Állatok karácsonya vadasparki rendezvényén ott lesznek az ÁGOTA Alapítvány és a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató által támogatott gyermekek is, akiknek az Arany János Általános Iskola ajándékokkal és ünnepi műsorral is kedveskedik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.