Bulvár

Álrendőröket fogtak el Csongrád megyében

Álrendőröket fogtak el Csongrád megyében

2012. november 15., csütörtök
Álrendőröket fogtak el Csongrád megyében

Rendőrnek adta ki magát két férfi Csongrád megyében, így próbáltak idős embereket megtéveszteni, a gyanúsítottakat a rendőrség Felgyőn elfogta – közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Szenti Szabolcs

elmondta: a két gyanúsított szerdán bement egy 78 éves csanyteleki asszonyhoz a nyitott kapun keresztül, és amikor a sértett kérdőre vonta őket, közölték, hogy a rendőrségtől jöttek, és edénykészletet hoztak ajándékba. Felvillantottak egy nemzetőr-igazolványt és egy jelvényt is, de azokat gyorsan eltették, nehogy az idős ember jobban szemügyre vehesse. Az asszony megköszönte a felajánlást, de nem fogadta el, arra hivatkozott, hogy neki már vannak edényei. Az álrendőrök ekkor közölték, hogy a másik készletet lefoglalják, mert az hamis, és a nő vásároljon tőlük eredetit. Végül csak akkor távoztak, amikor az asszony hívni akarta a rendőrséget. A szomszédos Felgyőn a gyanúsítottak két embert szólítottak le, nekik azt mondták: az egyik kereskedelmi tévé ajándékát hozták, de azt csak akkor kaphatják meg, ha előbb vásárolnak tőlük. Állításuk szerint a többi között egymillió forintot érő aranyórákat kínáltak 49 ezer forintért megvételre. A gyanúsítottak a kihallgatásuk során azt állították, egy cég alkalmazottjai, és tagadták, hogy rendőrnek vagy tévésnek adták volna ki magukat. A két férfi ellen üzletszerűen elkövetett csalás kísérletének a megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a rendőrség – közölte a százados.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.