Bulvár

Hőségriadó: kedden fokozódik a kánikula

Hőségriadó: kedden fokozódik a kánikula

2012. június 18., hétfő
Hőségriadó: kedden fokozódik a kánikula

A hőség miatt hétfőre az egész országra másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, de kedden több megyére már a legmagasabb fokozatot is elrendelhetik.

A szolgálat honlapján olvasható információk szerint jelenleg az ország teljes területén narancssárga, azaz másodfokú figyelmeztetés van érvényben, mivel a napi középhőmérséklet tartósan 25 Celsius-fok felett alakulhat. Az UV-B sugárzás átlaga pedig meghaladja a már extrém szintet jelentő 8-as értéket; ez azt jelenti, hogy a napon már negyedóra alatt is leéghet az ember. A keddre vonatkozó veszélyjelző előrejelzés szerint hét megyében - Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Csongrád, Bács-Kiskun és Pest -, valamint a fővárosban a napi középhőmérséklet már tartósan 27 fok felett alakulhat, így ezekre a területekre piros, vagyis harmadfokú figyelmeztetést adott ki a szolgálat. A többi megyére keddre is másodfokú figyelmeztetést rendeltek el.

Győrfi Pál

, az Országos Mentőszolgálat szóvivője vasárnap az MTI-nek azt mondta: a hőséghez képest átlagosnak mondható forgalmuk volt, ez részben annak köszönhető, hogy akik tehették, azok otthon maradtak vagy a vízparton hűsöltek. Hétfőre, amikor az embereknek már el kell menniük dolgozni, több riasztásra számít. Mindenkit, különösen a meleg által a leginkább veszélyeztetett embereket - időseket, szív- és érrendszeri, illetve súlyos betegségben szenvedőket - arra kérte: ha tehetik, a nagyobb megterhelést jelentő feladataikat a hét második felére időzítsék.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.