Bulvár

Balszerencsések voltak a keddi határsértők

Balszerencsések voltak a keddi határsértők

2012. május 23., szerda
Balszerencsések voltak a keddi határsértők

Az elmúlt nap folyamán számos esetben találtak illegális migránsokat a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség rendőrei a határ közeli települések környékén.

Még a Tisza töltése sem tudott kellő rejtekül szolgálni annak a két koszovóinak, akiket kedd hajnalban „fülelt le” a stabil hőkamera Tiszasziget külterületén. A két férfi nem tudta igazolni az ország területén való jogszerű tartózkodását, ezért a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség rendőrei idegenrendészeti eljárást kezdeményeztek velük szemben. Egy igazi rendőr a szabadnapján is szemfüles, ezt bizonyítja az is, hogy kedd délután egy szolgálaton kívüli egyenruhás jelzésére fogtak el két egyiptomi és egy tunéziai állampolgárt a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai a Készenléti Rendőrséggel együttműködve Domaszék külterületén. Idegenrendészeti eljárás indult ellenük, mivel nem tudták hitelt érdemlően igazolni az ország területén való jogszerű tartózkodásukat. A rendőrséget a lakosság is nagymértékben segíti: ennek köszönhetően vontak intézkedés alá két koszovóit kedd délután a Szeged HRK rendőrei a Készenléti Rendőrséggel együtt Mórahalom külterületén. A férfiak sem személyazonosságukat, sem az ország területén való jogszerű tartózkodásukat igazolni nem tudták, így idegenrendészeti eljárás lett sorsuk. Ugyanígy járt az a tunéziai és két koszovói állampolgár is, akiket a stabil hőkamera alapján szúrtak ki az egyenruhások Röszke külterületén. A tunéziai férfit még kedd este, utóbbiakat szerda hajnalban fogták el a Szeged HRK munkatársai a Készenléti Rendőrséggel együttműködve.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.