Bulvár

Naptárak a bűnmegelőzésért

Naptárak a bűnmegelőzésért

2012. január 9., hétfő
Naptárak a bűnmegelőzésért

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság - követve az előző esztendők hagyományait - a 2012-es esztendőre is elkészítette prevenciós/megelőzési célú naptárait - olvasható a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtközleményében.

Az idei év fali kalendáriumát a megyei Bűnmegelőzési Osztály a környezetvédelem, a biztonságos internethasználat, a kerékpárbiztonság, valamint a vagyonbiztonság jegyében állította össze. A zsebnaptár az áldozatvédelem témakörére épül. E kiadvánnyal már a február 22-i „Áldozatok Napjára” kívánjuk kellő időben ráirányítani a figyelmet. Minél szélesebb körben szeretnénk a lakosságot tájékoztatni, hogy a legnagyobb óvatosság, odafigyelés ellenére bárki válhat áldozattá. Valamennyi veszélyhelyzetre, bajra képtelenség felkészülni, azonban fontos, hogy lehetőség szerint mindent megtegyünk, a sértetté, áldozattá válás elkerülése érdekében. Napjaink büntetőpolitikájának egyik kiemelt feladata a bűnözés okozta káros hatások csökkentése, és a bűncselekményeket elszenvedő személyek társadalmi, erkölcsi és anyagi sérelmeinek enyhítése. Kifejezésre kell juttatnunk, hogy a társadalom, a közösség szolidáris az áldozatokkal, széleskörű szakmai összefogással segíti és támogatja a krízishelyzetbe kerülőket. Mind a két kiadványon fel vannak tüntetve a legfontosabb segélyhívó telefonszámok, továbbá olyan elektronikus elérhetőségek, amelyek használatával hasznos információkhoz juthat a lakosság. A CSMRFK Bűnmegelőzési Osztálya főként rendezvényeken, előadások alkalmával, külterületi járőrszolgálatok során terjeszti ezen bűnmegelőzési kiadványait - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.