Bulvár

Narancssárga riasztást adott ki az erős szél miatt az OMSZ

Narancssárga riasztást adott ki az erős szél miatt az OMSZ

2011. december 8., csütörtök
Narancssárga riasztást adott ki az erős szél miatt az OMSZ

Narancssárga riasztást adott ki a várható erős széllökések miatt a közép-magyarországi, a közép-dunántúli és az észak-magyarországi régióra az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) csütörtök délelőtt.

A várt legerősebb széllökések sebessége meghaladhatja a 90 kilométer/órát - olvasható az OMSZ honlapján. Mint a met.hu oldalon írják, napközben nyugaton, délnyugaton kevés lesz a felhő. Másutt a többórás napsütés mellett felhőátvonulásokra lehet számítani elszórtan futó záporral, északkeleten akár hódara, jégdara kíséretében, az Északi-középhegység vidékén pedig hózáporral is. Az északnyugatira forduló szél tovább erősödik, az Észak-Dunántúlon, illetve különösen a főváros környezetében 90 kilométer/órás körüli széllökésekre is fel kell készülni. Az előrejelzés szerint a szél csak estefelé mérséklődik majd jelentősen. Az erős széllökések miatt a nyugat-dunántúli régióra narancssárga figyelmeztetést - a riasztásnál enyhébb fokozatot - adtak ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.