Bulvár

Elítélték a Hatvannégy vármegye makói elnökét

Elítélték a Hatvannégy vármegye makói elnökét

2011. december 5., hétfő
Elítélték a Hatvannégy vármegye makói elnökét

Jogerősen két év - öt esztendőre felfüggesztett - börtönbüntetéssel sújtotta hivatalos személy elleni, társtettesként elkövetett erőszak bűntette miatt a Csongrád Megyei Bíróság hétfőn Túri Csabát, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) makói elnökét.

Az ügy másod- és harmadrendű vádlottjára,

Kovács Péterre

és

Hadobás Róbertre

egy év hat hónap - három esztendőre felfüggesztett - börtönbüntetést szabott ki. A megyei bíróság döntésével jelentősen enyhítette az első fokon eljáró Makói Városi Bíróság által kiszabott négy év, illetve három év hat hónapos büntetést. A garázdaság miatt már korábban büntetett Túri Csaba vádlott-társaival és barátaival március 15-én éjszaka megjelent egy makói, belvárosi sörözőnél, de nem engedték be őket. Túri Csaba rendőrt hívott, mert úgy érezte, diszkrimináció érte őket. A rendőrjárőrök megállapították, hogy a söröző nyitva tartási ideje lejárt, ezért elküldték a záróra után is ott tartózkodó vendégeket, és felszólították a vádlottakat és társaikat is a távozásra. Ekkor a három vádlott szidalmazni kezdte a járőröket. A bíróság bizonyítottnak látta, hogy a vádlottak ellenszegültek a rendőri intézkedésnek, és az egyik járőrt harminc-negyven centiméterre megközelítve fenyegetően léptek föl az intézkedő hivatalos személlyel szemben. A tárgyaláson - amelyen a radikális politikai szervezet többtucatnyi tagja és szimpatizánsa is megjelent - a vádlottak az utolsó szó jogán tagadták, hogy bántalmazták az intézkedő rendőrt, és, mint mondták, a történteket - a járőrök szidalmazását - megbánták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.