Bulvár

Fokozott rendőri jelenlét Hódmezővásárhelyen

Fokozott rendőri jelenlét Hódmezővásárhelyen

2011. november 21., hétfő
Fokozott rendőri jelenlét Hódmezővásárhelyen

Fokozott közterületi jelenlétet biztosított a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság a városban a hétvégén. Ennek során tetten érték két bűncselekmény elkövetőjét, valamint ittas vezetőket is - olvasható a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Pénteken este a Makói országút egyik sörözőjéhez kértek segítséget, mivel a bejelentés szerint ott egy férfit tettleg bántalmaztak. Mint kiderült, az egyik vendég kiment az utcára telefonálni, hátulról valaki leütötte, majd amikor a földre rogyott, tovább bántalmazta. Végül vendégek szakították félbe a verekedést. A helyszínre érkező járőrök előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 48 éves férfit, aki ellen garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt indult büntetőeljárás. Vasárnapra virradó éjszaka a fokozott ellenőrzést végző rendőrjárőr ért tetten egy ittas 17 éves fiatalembert, aki egy szórakozóhelyről tartott hazafelé. Az elfogyasztott alkoholtól felfűtve a belvárosban kiszemelt magának egy parkoló autót, majd letörte annak egyik szélvédőlapátját és eldobta. A járőrök ezt a mozdulatot látták meg és azonnal intézkedés alá vonták a fiatalembert, aki ellen rongálás vétsége miatt indult büntetőeljárás. Kihallgatása során tettére magyarázatot nem tudott adni. Két ittas sofőrt is kiszűrtek a forgalomból a hétvége során. Szombaton este a Zsoldos utcán állítottak meg az egyenruhások egy motorost, aki szemmel láthatóan ittas állapotban volt, amit a szonda is igazolt. A 22 éves vásárhelyi lakos az egyik szórakozóhelyről tartott hazafelé úgy, hogy előtte bűncselekményi értékhatárt meghaladóan fogyasztott szeszes italt. Ellene ittas járművezetés vétség megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás, vezetői engedélyét a rendőrök a helyszínen elvették. Aznap egy Volkswagen Golfot is megállítottak az egyenruhások, a jármű 70 éves sofőrje szintén ittasan ült a volán mögé. Mivel ő csak szabálysértési értékhatárt meg nem haladóan fogyasztott szeszes italt, ezért ellene közigazgatási eljárást kezdeményeztek a rendőrök - olvasható a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.