Bulvár

Elhunyt Maráz Vilmosné bírónő

Elhunyt Maráz Vilmosné bírónő

2011. október 3., hétfő
Elhunyt Maráz Vilmosné bírónő

Életének 67. évében, október 1-jén súlyos betegségben meghalt Maráz Vilmosné Kovács Magdolna kollégiumvezető, bírósági főtanácsos, a Szegedi Tudományegyetem címzetes egyetemi docense - tudtuk meg Heydrich Gábortól, a Szegedi Ítélőtábla elnökétől.

Maráz Vilmosné 1944-ben született Budapesten. Egyetemi tanulmányait a József Attila Tudományegyetemen folytatta, ahol 1967-ben avatták jogi doktorrá. 1967. április 1-től a Szegedi Járásbíróságon volt fogalmazó, majd a szakvizsga letétele után, 1969. októberében ugyanoda nevezték ki bíróvá. Kezdettől fogva a büntető ügyszakban dolgozott. 1975-től a Szegedi Járásbíróság, majd 1984-től a Csongrád Megyei Bíróság büntető ügyszakos elnökhelyettese volt, 1984-től 1992. júniusáig a megyei bíróság büntető kollégiumát vezette. 1992. június 1-jétől 2003. április 30-ig a Csongrád Megyei Bíróság tanácselnökeként az elsőfokú hatáskörbe tartozó ügyeket tárgyalta, illetve másodfokú tanácsot vezetett. 2003. május 1-jétől a Szegedi Ítélőtábla tanácselnöke, majd 2004. június 1-jétől Szegedi Ítélőtábla Büntető Kollégiumának kollégiumvezetője lett. Tagja volt a Legfelsőbb Bíróság Büntető Kollégiumának. 1987. február 1-je óta vett részt a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának Büntetőjogi és Büntető Eljárásjogi Tanszékén a joghallgatók képzésében. 2009 februárjában kapta meg a címzetes egyetemi docensi címet. Több egyetemi jegyzet és tankönyv szerzője, illetve társszerzője, valamint jogi szakfolyóiratok szerzője és szerkesztőbizottsági tagja volt. Munkássága elismeréseként 2004. augusztus 20-án a Magyar Köztársaság elnöke a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetésben részesítette. Maráz Vilmosnét a Szegedi Ítélőtábla saját halottjának tekinti, temetéséről később történik intézkedés.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.