Bulvár

Egy makói férfi meggyilkolása miatt indult per Szegeden

Egy makói férfi meggyilkolása miatt indult per Szegeden

2011. október 18., kedd
Egy makói férfi meggyilkolása miatt indult per Szegeden

Megkezdődött a makói Farkas Zsolt pere kedden a Csongrád Megyei Bíróságon, Szegeden; a férfit azzal vádolják, hogy különös kegyetlenséggel meggyilkolt egy 57 éves férfit.

A vádirat szerint a 41 esztendős, italozó életmódot folytató férfi az alkohol hatására agresszívvá, kötekedővé és élettársára féltékennyé vált. Az asszony egy alkalommal megemlítette, hogy az 57 esztendős későbbi sértett házassági ajánlatot tett neki, amiért a vádlott feldühödött, és közölte, meg fogja verni a férfit.

Farkas Zsolt

2010. augusztus 24-én egy kocsmában találkozott a sértettel, amikor újra eszébe jutott az élettársának tett ajánlat. Az egész napos italozás és három szem nyugtató hatása alatt a vádlott késő éjszaka bement a sértett makói házába, és ott az ágyban fekvő, alvó sértettet egy léccel és más eszközzel kitartó, durva módon ütlegelni kezdte. A bántalmazás következtében az 57 éves férfi a helyszínen meghalt. Halála közvetlen oka légzési elégtelenség volt, amely kétoldali sorozatos bordatörés és tüdőzúzódás, valamint diffúz vérbelehelés következménye volt. A vádlott a tárgyaláson ártatlannak vallotta magát. Azt elismerte, hogy összeszólalkozott a sértettel, akinek otthonában is járt a kérdéses éjszakán, de elmondása szerint nem bántalmazta a férfit, és sérüléseket sem látott rajta. A vádlott közölte: a bevett nyugtatók és az elfogyasztott bor miatt az éjszaka történtek egy részére nem emlékszik. A férfin - saját kérésére - poligráfos vizsgálatot végeztek, ekkor is tagadta a gyilkosságot, de a szakértő szerint a vádlott megtévesztő választ adott. Az áldozat bántalmazásához használt lécen rögzített szagmintát két rendőrségi kutya is a vádlottként azonosította. A kiemelt ügyeknek megfelelő eljárásrend szerint zajló per tanúk és szakértők meghallgatásával folytatódik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.