Bulvár

Csaknem száz éles lőfegyvert foglaltak le

Csaknem száz éles lőfegyvert foglaltak le

2011. október 10., hétfő
Csaknem száz éles lőfegyvert foglaltak le

A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai hétfő hajnalban csaknem száz éles lőfegyvert foglaltak le egy vecsési vámszabad területen - mondta el a TEK főigazgatója hétfő délutáni sajtótájékoztatóján.

Hajdu János

hozzátette: a katonai fegyverek Londonból érkeztek repülővel még szombaton a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. Az ismeretlen eredetű fegyverek ügyében a Nemzeti Nyomozó Iroda kezdett nyomozást, jelenleg a fegyverküldemény címzettjének kihallgatása folyik. A TEK főigazgatójának tájékoztatása szerint az egyebek mellett katonai sorozatlövőket, gépfegyvereket, géppuskákat, kézi lőfegyvereket és távcsöves puskákat tartalmazó ládákat szállító repülőgép a kirakodás után azonnal elrepült. A fegyvereket vasárnap egy szállítócég eljuttatta egy vecsési vámszabad területre, ott a TEK munkatársai titkos adatgyűjtés eredményeként hétfő hajnalban lefoglalták - mondta el Hajdu János. A tábornok újságírói kérdésre sem megcáfolni, sem megerősíteni nem kívánta, hogy a fegyverek a

Brad Pitt

amerikai színész főszereplésével Budapesten készülő film kellékei lettek volna. Hajdu János hozzátette: két héttel az október 23-i ünnepségek előtt semmilyen éles fegyver behozatalát nem engedélyezte volna a filmforgatáshoz. A TEK főigazgató-helyettese a hétfői sajtótájékoztatón elmondta, hogy felvették a kapcsolatot a brit rendőrséggel. Bodnár Zsolt hangsúlyozta: a fegyverek a magyar jogrend szerint nem lettek hatástalanítva. A sajtótájékoztató után éleslövészeten mutatták be, hogy a fegyverek nem voltak hatástalanítva. A lefoglalt fegyveres ládákban lőszert nem találtak a TEK munkatársai - mondta el Hajdu János.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.