Bulvár

Békés megyei kábítószer-kereskedőket ítéltek el

Békés megyei kábítószer-kereskedőket ítéltek el

2011. szeptember 27., kedd
Békés megyei kábítószer-kereskedőket ítéltek el

Több ezer darab ecstasy tablettát értékesített az a két vésztői férfi, akit jogerősen hét év három hónap, illetve öt év hat hónap fegyházbüntetéssel sújtott jogerősen kedden a Szegedi Ítélőtábla.

A 27 esztendős

Brenner Zsolt

elsőrendű vádlott - aki nem kábítószerfüggő - 2003-tól kezdetben alkalmanként, később heti-napi rendszerességgel fogyasztott marihuánát, letartóztatása előtt nem dolgozott, szülei tartották el. A férfi 2008-tól 2009-es letartóztatásáig különböző kábítószerek - marihuána, ecstasy tabletta, speed por - forgalmazásával foglalkozott. Az elsőrendű vádlott 2008 szeptemberében ismerkedett össze a 29 esztendős

Kazinczky Jánossal

, és megegyeztek hogy a férfi ecstasy tablettát szállít neki. A másodrendű vádlott Budapesten 600 ezer forint értékben kétezer ecstasy tablettát vett, és továbbadta Brenner Zsoltnak, ő pedig a drogot legalább 800 forintos tablettánkénti áron értékesítette. A hasznot a vádlottak elosztották maguk között. A másodrendű vádlott 2008. november 21-én ismét a fővárosba utazott, és egy új szállítmány ecstasyt vásárolt. Az 1002 tablettát azonban már nem tudta átadni társának, mert a Vésztőre tartó férfit Gyomaendrődön a rendőrök feltartóztatták, és a kábítószert lefoglalták. Brenner Zsolt bizonyíthatóan több kábítószer-adásvételben is részt vett. 2009. június 11-én 210 ezer forint értékű marihuánát akart eladni Komádiban, de a rendőrök még a lakóhelyén, Vésztőn elfogták, és a lakásán tartott házkutatáskor is találtak drogot. Az elsőrendű vádlottat kábítószerrel visszaélés társtettesként elkövetett bűntettében, kábítószerrel visszaélés vétségében és bódult állapotban elkövetett járművezetés vétségében mondta ki bűnösnek a táblabíróság, és halmazati büntetésül jogerősen hét év három hónap fegyházbüntetéssel sújtotta, társa öt és fél évet kapott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.