Bulvár

Hétezren csatlakoztak a sütőolaj-gyűjtő kampányhoz

Hétezren csatlakoztak a sütőolaj-gyűjtő kampányhoz

2011. július 30., szombat
Hétezren csatlakoztak a sütőolaj-gyűjtő kampányhoz

Már több mint hétezer háztartás csatlakozott a Mol használt sütőolaj-gyűjtő kampányához, ősztől pedig újabb 50 benzinkútnál lehet leadni a használt sütőolajat - közölte a magyar olajtársaság az MTI-vel.

Több mint 9 tonna használt sütőolaj gyűlt össze és több mint hétezer gyűjtőflakon fogyott el a Mol töltőállomásain 9 hét alatt a Mol "Kisütöttük: ide vele!" használt sütőolaj-gyűjtő kampánya során. A lakossági érdeklődésnek és az igényeknek megfelelően hamarosan tovább bővül a használt sütőolajat átvevő töltőállomások száma. A Mol májusban országszerte 100 benzinkútjánál helyezett el tárolótartályokat, lehetővé téve a lakosság számára a használt sütőolaj környezetbarát elhelyezését. A társaság mindazoknak, akik egy Mol töltőállomásra használt étolajat vittek, egy újrahasznosított műanyagból készült, praktikus gyűjtőflakont adott ajándékba, amelyben kényelmesen, tudják tárolni a használt sütőolajat. E hónap 20-ig összesen több mint 9.300 kilogramm használt sütőolajat vittek a Mol töltőállomásokra. A Mol kutaktól az újra hasznosítható hulladékot a Biofilter Kft. gyűjti össze és tisztítást követően juttatja el a Rossi Biofuel komáromi üzemébe. Itt a használt olajból bioüzemanyagot állítanak elő, amelyet biokomponensként kevernek a Mol finomítóiban a dízel üzemanyagokba - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.