Bulvár

A rendőröké lett Brifkó, a kenguru + FOTÓK

A rendőröké lett Brifkó, a kenguru + FOTÓK

2011. május 6., péntek
A rendőröké lett Brifkó, a kenguru + FOTÓK
Játékos, ügyességi, bátorsági és talányos elméleti feladatok várták azt a 26 csapatot, akik a megyei iskolákból érkeztek, hogy részt vegyenek a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a Szegedi Vadasparkkal közösen megrendezett Megelő-zoo vetélkedőjén. A két szervezet évek óta kiemelt figyelmet fordít a térségben élő fiatalok biztonságának megteremtésére. Fontos feladatuknak tekintik, hogy kellő időben felhívják az elkövetkezendő időszak felnőtt nemzedékének figyelmét a környezet védelmének fontosságára, a természet szeretetére és tiszteletére. A főkapitányság és a vadaspark által életre hívott rendezvény játékos vetélkedő formájában biztosít lehetőséget a fiatalok számára, hogy egy csodálatos, természetközeli környezetben ismerjék meg a rendőrség bűn- és baleset-megelőzési munkája mellett a tűzoltók és a mentőszolgálat tevékenységét is. A vetélkedő zsűrije a tudás és a jártasság mellett az aktivitást és a bátorságot is értékelte.

Fókuszban a megelőzés

A napi munkavégzés és a megelőzés lehetőségének keresése alakította ki a rendőrség és a vadaspark több éve tartó együttműködését. A megye földrajzi elhelyezkedéséből adódóan a rendvédelmi szerveknek számos olyan feladatuk van, melyek során felmerülő problémák kezelésére a Szegedi Vadasparkban van lehetőség, és megfelelő szakmai háttér. „A rendőrségnek nemcsak az elkövetők elfogása és a baleseteknél való helyszínelés a feladata” – emelte ki megnyitójában Lukács János rendőr dandártábornok, megyei főkapitány. „Nagy hangsúlyt fektetünk a megelőzésre, a nevelésre, hogy minél kevesebben lépjenek a bűn útjára, és kevesebben legyenek bűncselekmény áldozatai, vagy épp közúti baleset elszenvedői.” A főkapitány portálunknak elmondta, hogy ugyan a megelőzés egzakt módon nem mérhető, de erre a munkára egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek, melynek eredményét a jövőben a nagyobb közbiztonságban fogjuk majd megtapasztalni.

Rendőr-pótszülők a kengurunak

A vetélkedő megnyitója után Veprik Róbert, a Szegedi Vadaspark igazgatója átnyújtotta Lukács János rendőr dandártábornoknak azt az oklevelet, mellyel hivatalosan is a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályán dolgozók lettek a pótszülei Brifkónak, a kengurunak. A vetélkedőt és a korábban meghirdetett rajzpályázatot szervezők úgy döntöttek, hogy a legjobb helyezést elérő csapat, a Zrínyi Ilona Általános Iskola is gyermeküknek tekintheti az ugrabugra ausztrál állatot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.