Bulvár

Változékony idő – csípős esték

Változékony idő – csípős esték

2011. április 5., kedd
Változékony idő – csípős esték

Hidegfront érte el Magyarország területét hétfő délután, aminek hatására északnyugat felől megvastagodott a felhőzet, és előbb a Dunántúlon, később pedig a középső megyékben is egyre több helyen kezdett esni, helyenként zivatar formájában – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Hétfőn a késő délutáni óráktól erősödött meg az északnyugatira forduló szél, a Dunától nyugatra viharos erejű (óránként 70-75 kilométeres) széllökések is előfordultak. A front érkezése előtt kellemes, 19-20 Celsius-fok körül alakult a hőmérséklet, ami késő este 10-15 fokig esett vissza. Éjjel országszerte erősen felhőssé változott az ég. Kedden északnyugat felől felszakadozik a felhőzet, eső már csak a fővárostól keletre, illetve a déli megyékben várható. A szél néha még megerősödik, a nappali felmelegedés pedig gyengül: 13-18 fok lehet. Szerdán a változó felhőzet mellett időnként kisüt majd a nap, legfeljebb néhol lehet zápor. Éjszaka csupán 2-7 fok lesz, a nappali hőmérséklet azonban a kezdeti 12-17 fokról fokozatosan 16-23 fok közé emelkedik. A csütörtök időjárása nem sokban különbözik majd a szerdáétól, pénteken azonban újabb hidegfront érkezik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.