Bulvár

A legjobb pálinkákat díjazták Gyulán

A legjobb pálinkákat díjazták Gyulán

2011. április 17., vasárnap
A legjobb pálinkákat díjazták Gyulán

Magyarország Legjobb Pálinkája 2011-ben az Agárdi Pálinkafőzde Kft. szilvapálinkája lett; a díjat a XII. Nemzetközi Kisüsti Pálinkafesztivál, Kiállítás és Vásár keretében Gyulán ítélték oda szombat este.

A szervezők tájékoztatása szerint, összesen 106 arany-, 155 ezüst-, valamint 189 bronzérmet, és a kategóriagyőzteseknek 20 Champion-díjat ítéltek oda. Az Ország Legjobb Kereskedelmi Főzdéje címet az Agárdi Pálinkafőzde Kft. nyerte el, s ők készítették az ország legjobb pálinkáját is, melyet december 6-án, a IV. Szent Miklós Pálinkaünnep keretén belül megőrzendő nemzeti kincsként elhelyeznek Budapesten, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban. A Társadalmi Zsűri Különdíját a Brill Pálinkaház Irsai Olivér szőlőpálinkája kapta. A hagyományos pálinkafesztiválon a gyulai várkertben több mint 30 ezren vettek részt. A rendezvény nemcsak az ország, hanem a világ egyik legnagyobb gyümölcspárlat-rendezvénye és szakmai megmérettetése. Pénteken

Bagdy Gábor

, Budapest főpolgármester-helyettese átadta Gyulának a főváros kulcsát, így a rendezvény végéig, vasárnap estig Gyula viselheti a Pálinka Magyar Fővárosa címet. A programsorozat kiemelkedő része volt a XIX. Magyar Országos Pálinka és Törkölypálinka, Nemzetközi Gyümölcs- és Borpárlat Verseny, melyre idén 9 ország több mint 800 mintát nevezett. A benevezett párlatok nyilvános érzékszervi zsűrizése két napon át tartott. Az érmekről és kategória győztesekről egy 29 szakértőből álló zsűri döntött. A versenyszabályzat értelmében, ha legalább 30 versenyminta érkezik minimum 10 nevezőtől, akkor a pontszámok alapján Országgyőztes hirdethető. Így idén a DiBonis Winery kapta meg a Szerbia Országgyőztes díjat. A Románia legeredményesebb versenyzője díjat Ambrus Levente, Szlovákia legeredményesebb versenyzője díjat a Fruit Distillery Cooperation nyerte el. Idén a legtöbb, 14 aranyérmet a szerbiai DiBonis Winery érdemelte ki, az Agárdi Pálinkafőzde Kft. 10, a Kisrét Manufaktúra Kft. 7, a Gyulai Pálinka Manufaktúra Kft. és a Vitalis Kft./Márton Pálinkafőzde 6-6 arany minősítést kapott. A legtöbb ezüstérmet a Gyulai Pálinka Manufaktúra Kft. vehette át 15 elismerésével, míg a legtöbb bronzot 9-9 minősítéssel megosztva szintén a gyulaiak és a DiBonis Winery kapta. A XII. Nemzetközi Kisüsti Pálinkafesztiválon a pálinkakóstolás és a pálinkaverseny mellett egyéb szakmai megmérettetésekkel és számos izgalmas programmal várták az érdeklődőket az ország minden területéről és határokon túlról is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.