Bulvár

Horányi Miklós a Legfőbb Ügyészség új szóvivője

Horányi Miklós a Legfőbb Ügyészség új szóvivője

2011. március 16., szerda
Horányi Miklós a Legfőbb Ügyészség új szóvivője

Szerdától Horányi Miklós, a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség korábbi vezetője látja el a Legfőbb Ügyészség szóvivői feladatait - tájékoztatta az ügyészi szervezet az MTI-t.

Horányi Miklós

az MTI megkeresésére azt mondta: a Szegedi Fellebbviteli Főügyészségen

Szilágyi Lajos

váltja őt. Arra a kérdésre, miért lett fellebbviteli főügyészből szóvivő, közölte, hogy betölti a 70. életévét, úgy fogalmazott: "eltelt az időm". Az ügyészségi szolgálati viszonyról szóló törvény kimondja, hogy a legfőbb ügyész által kinevezett ügyész ügyészségi szolgálati viszonya megszűnik, ha az ügyész betölti a 70. életévét. Horányi Miklós megtiszteltetésnek nevezte, hogy a korábban általa alapított sajtóirodát az ügyészi mandátumának lejártát követően ismét ő irányíthatja. Horányi Miklóst 2006-ban a legfőbb ügyészi posztra is jelölték, de az Országgyűléstől nem kapta meg a kétharmados többséget.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.