Bulvár

Vérüket adták - a II. Országos Rendőrségi Véradónap mérlege

Vérüket adták - a II. Országos Rendőrségi Véradónap mérlege

2011. február 11., péntek
Vérüket adták - a II. Országos Rendőrségi Véradónap mérlege

Összesen mintegy 130-an adtak vért a hét folyamán Csongrád megyében a II. Országos Rendőrségi Véradónap keretében – tájékoztatott Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A február 8-11. között a megye különböző helyszínein – a Makói, Hódmezővásárhelyi és Szegedi Rendőrkapitányságon, valamint a Szentesi véradó Állomáson – szervezett véradáson több mint 100 rendőr vett részt, hogy segítsen bajba jutott embertársain, de civilek is jelentkeztek. A szegedi helyszínen olyan megyei kötődésű, országosan ismert és elismert emberek is részt vettek a véradáson, mint

Skaliczki László

kézilabdaedző és

Juronics Tamás

Kossuth-díjas táncművész. 2008. február 11-én Esztergom-Kertvárosban szolgálatteljesítés közben hősi halált halt

Borbély Zoltán

posztumusz rendőr hadnagy. E nap emlékére az ő, valamint valamennyi hősi halált halt rendőr tiszteletére ez a nap a rendőrség hivatalos véradónapja lett. Idén immár második alkalommal került sor az Országos Rendőrségi Véradónapra, melynek keretében Csongrád megyében kedden a Makói, szerdán a Hódmezővásárhelyi, pénteken a Szegedi Rendőrkapitányságot kereshették fel a vért adni kívánó rendőrök és a civil lakosság, csütörtökön a Szentesi Kórház Véradó Állomása várta a segíteni akarókat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.