Bulvár

Őrizetben a Tiszába fúlt albánok embercsempészei

Őrizetben a Tiszába fúlt albánok embercsempészei

2011. február 28., hétfő
Őrizetben a Tiszába fúlt albánok embercsempészei

Őrizetbe vette a szerb rendőrség egy embercsempészettel és emberkereskedelemmel gyanúsítható szerbiai bűnszövetkezet hét tagját, akik feltehetően azért is felelősek, hogy 2009 októberében koszovói albánok fulladtak a Tiszába - jelentette be hétfőn Ivica Dacic szerb belügyminiszter.

A szerb rendőrök elfogták a csoport vezetőjét, valamint négy másik szabadkai illetőségű és további két, a dél-szerbiai Bujanovacból származó tagját.

Dacic

az elfogott szabadkaiak között említett egy férfit, kinek neve magyarosan hangzik, s akit a Tanjug szerb hírügynökség jelentésében "

Atila Siposként

" azonosított. A szerb belügyminiszter szerint e csoportot gyanúsítják többek között azzal, hogy 2009 októberében 18 illegális koszovói albán bevándorlót próbált meg átjuttatni a Tiszán magyar területre, ám közülük 15-en belefulladtak a folyóba. A szabadkai rendőrség vezetőjére hivatkozó korábbi jelentések szerint az illegális bevándorlók bárkája a Tisza magyarországi szakaszán borult el. Dacic elmondta, hogy a szerbiai bűnszövetkezet havonta több tucat embert csempészett át Magyarországra. Az illegális bevándorlókat előbb Koszovóból Dél-Szerbiába, majd onnan az észak-vajdasági Szabadkára juttatták el. Itt egy ideig rejtegették őket, majd alkalmas pillanatban a Tiszán, illetve a horgosi (a magyar oldalon röszkei) és a kelebiai (a magyar oldalon tompai) határátkelőn keresztül szállították Magyarországra. Dacic elmondta azt is, hogy a Tisza fedőnevű rendőrségi akcióban végrehajtott őrizetbe vételeket több mint egy évig tartó nyomozás előzte meg, amelynek során a magyar és az osztrák rendőrségtől kapott adatokat is felhasználták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.