Bulvár

36 afgán rejtőzött egy kamionban Nagylaknál

36 afgán rejtőzött egy kamionban Nagylaknál

2011. február 18., péntek
36 afgán rejtőzött egy kamionban Nagylaknál

36 afgán állampolgár akart a schengeni övezet területére lépni illegálisan egy bolgár kamion rakterében megbújva tegnap este, úti céljuk Németország lett volna - tudtuk meg Szenti Szabolcs rendőrségi szóvivőtől.

Tegnap este egy bolgár kamion jelentkezett belépésre az országba a nagylaki határátkelőhely kamion terminálján. A bolgár sofőr azt mondta a román és a magyar útlevélkezelőknek, hogy Görögországból Németországba szállít motorolajat. A határrendészek alapos ellenőrzés alá vonták a járműszerelvényt, ekkor bukkantak a raktérben dobozokból kialakított közlekedő folyosókra, amelyekben összesen 36 afgán állampolgár rejtőzött. A 26 felnőtt és 10 gyermek papírok nélkül, így akart eljutni a schengeni övezetbe. Az ügyben a büntető- és idegenrendészeti eljárást a román határőrizeti szervek folytatják le. A bolgár kamionsofőr ellen embercsempészés miatt indult büntetőeljárás - tette hozzá a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.