Bulvár

Visszatérő vendégek Ásotthalmon

Visszatérő vendégek Ásotthalmon

2011. január 22., szombat
Visszatérő vendégek Ásotthalmon

Tizenkét afgán állampolgárt fogtak el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei lakossági jelzés alapján tegnap késő Ásotthalom külterületén. Közülük hét emberrel négy napja már a Bács-Kiskun megyei határrendészek is intézkedtek, beutazási és tartózkodási tilalom elrendelése mellett kitoloncolták őket az országból - tudtuk meg Szenti Szabolcs rendőrségi szóvivőtől.

Ásotthalomnál lépte át a zöld határt az a 12 afgán állampolgár az éj leple alatt, akik a hazájukat elhagyva Magyarországon szerettek volna új életet kezdeni. Érkezésükről azonban egy állampolgár értesítette a Szegedi Határrendészeti Kirendeltséget. A helyszínre irányított rendőrök elfogták a határsértőket, majd előállították őket. Ellenőrzésük során kiderült, hogy közülük heten – köztük két gyermek – már négy napja Bács-Kiskun megyében is próbálkozott, azonban a határrendészek ott is elfogták és kitoloncolták őket az országból. Ügyükben büntetőeljárás indult, míg az első próbálkozókkal szemben a idegenrendészeti eljárásban járnak el a szegedi határrendészek - tette hozzá a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.