Bulvár

Kivilágították az ország legmélyebb pontját

Kivilágították az ország legmélyebb pontját

2010. december 10., péntek
Kivilágították az ország legmélyebb pontját

Megújult az ország legmélyebb pontja körüli környezet Tiszaszigeten; a beruházás során napelemes kivilágítást kapott az emlékmű - mondta el az MTI-nek a település polgármestere a pénteki helyszíni bejárást megelőzően.

Bodó Imre

(Fidesz) kifejtette: az eddig is kiemelt földrajzi fontossággal bíró helyszín az év végére új megjelenést kapott. A rendszer érdekessége, hogy megújuló energia élteti: napelemes rendszer szolgáltatja a fényhez szükséges energiát. Az önkormányzat és az ArchEnerg Regionális Megújuló Energetikai és Építőipari Klaszter közös munkája eredményeként az emlékmű kivilágítása, a pihenő és a kommunális helyiségek elektromos rendszerei is napelemmel működnek. A hely így már esténként is impozáns látványt nyújt. A helyet 1984 óta emlékoszloppal jelölik. A Mélypont Emlékhelyen ma nádfedeles pihenő, szekér, gémeskút, kerámiaplasztika, fából készült padok és asztalgarnitúrák, kerékpártároló, valamint tisztálkodási létesítmény várja a turistákat. A Tiszasziget mellett található kirándulóhely a tengerszint feletti 75,8 méteres magasságával hazánk legmélyebb pontja. A 6,6 millió forintos vidékfejlesztési pályázati pénzből emellett megújult a falu temetői keresztje, illetve a főút mellett levő kereszt. Emellett pedig járdát is építettek a pénzből.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.