Bulvár

Kék hírek: drog Szentesen, autóltolvajok Szegeden

Kék hírek: drog Szentesen, autóltolvajok Szegeden

2010. szeptember 18., szombat
Kék hírek: drog Szentesen, autóltolvajok Szegeden

Drogra bukkantak a szentesi rendőrök pénteken egy közúti ellenőrzés során, mígy szegedi kollégáikat autólopáshoz riasztották - tudtuk meg Pál János rendőrségi szóvivőtől.

Kábítószert találtak a szentesi rendőrök

Csekély mennyiségű kábítószerre elkövetett visszaélés kábítószerrel vétség megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Szentesi Rendőrkapitányság a tegnapi napon. Tegnap az esti órákban Csongrád határában közúti ellenőrzés során igazoltattak a rendőrök egy magyar forgalmi rendszámú személygépjárművet. Az okmányok vizsgálata során felmerült a gyanú arra vonatkozóan, hogy a jármű vezetője, és utasa esetlegesen kábítószert fogyasztott, ezért átvizsgálásra került a Peugeot 206 GTI típusú gépkocsi belső utastere és raktere. A rendőrök gyanúja nem volt alaptalan, ugyanis a vezető oldali ülés mögött 602 gramm feltehetően marihuána, a gépkocsi jobb oldali ajtajának oldalzsebében 16 gramm feltehetően speed por, valamint a személygépkocsi utasának a zsebében ugyancsak 38 gramm feltehetően marihuána került elő. A szentesi rendőrök a szentesi és a derekegyházi lakosú férfiakat előállították, kihallgatták, a további eljárást szabadlábon hagyásuk mellett folytatják le.

Gépkocsi tolvajokat fogtak a szegedi rendőrök

Gépkocsi lopás, és jármű feltörések írhatóak annak a két férfinak a róvására, akiket elfogtak a szegedi rendőrök tegnap éjszaka. Szeptenber 16-ról 17-re virradó éjszaka egy szegedi lakos arra lett figyelmes, hogy édesapja tulajdonát képezi személygépkocsi ajtaját két ismeretlen személy feszegeti, megpróbálja kinyitni, ami később sikerült is. A lopási kísérletet észlelő személy nem tétlenkedett, azonnal hívta a rendőrséget, és a Mazda típusú gépkocsihoz indult. Mire leért a két ismeretlen közül az egyik a járműben ült, míg a másik azt tolta, de az indítási kísérletük nem járt sikerrel. Amikor észlelték, hogy közeledik a tulajdonos fia gyorsan kereket oldottak, de nem jutottak messzire, mivel a helyszínre kiérkező rendőrjárőrök kisebb kutatás után elfogták őket. A két szegedi férfiról a vizsgálat során kiderült, hogy nem ismeretlenek a rendőrök előtt, ugyanis mindketten három alkalommal voltak már büntetve, és egy korábbi gépkocsi feltörés is a számlájukra írható. Mindkét elkövetővel szemben nagyobb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett elkövetése megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A Szegedi Rendőrkapitányság a 18 éves személyeket őrizetbe vette.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.