Bulvár

Megérkezett az adomány Felsődobszára

Megérkezett az adomány Felsődobszára

2010. július 8., csütörtök
Megérkezett az adomány Felsődobszára

Bene Klára polgármester személyesen vette át azokat az adományokat, amelyeket Csongrád megye lakossága ajánlott fel az árvíz sújtotta településen élőknek. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság által szervezett gyűjtőakció első szállítmánya tegnap érkezett meg a borsodi községbe - írja a rendőr-főkapitányság sajtóközleménye.

Mint ismeretes, Borsod-Abaúj-Zemplén megye árvíz sújtotta területein élők megsegítésére több kezdeményezés is napvilágot látott. Ennek keretében a rendőrség is csatlakozott az adományok gyűjtéséhez oly módon, hogy június 4-től objektumaiban lehetőséget biztosított mind a rendőrségi dolgozók, mind pedig civil személyek számára felajánlásaik leadására. Csongrád megye valamennyi rendőrkapitányságán és határrendészeti kirendeltségén adománygyűjtő pontok jöttek létre, ahol a rendőrök mellett civilek is szép számban jelentek meg, hogy az általuk felajánlott tárgyakkal, eszközökkel segítsenek a katasztrófa-sújtotta térségben élők helyzetén. A Szegedi Rendőrkapitányság épülete elől szerdán útjára bocsátott teherautó célállomása Felsődobsza volt. Azért e településre esett a főkapitányság választása, mivel a Csongrád megyei rendőrök által védett 12 település közül Felsődobsza volt a legveszélyeztetettebb, ahol munkatársaink két napon keresztül folyamatosan pakolták a homokzsákokat, hogy megvédjék a Hernád áradásától. A mintegy másfél tonnányi rakomány főleg ruhaneműből (több mint egy tonna), valamint tartós élelmiszerből, takarókból, ágyneműből állt, de a felajánlások között elektronikai cikkek és egyéb használati tárgyak is szerepelnek, melyek reményeink szerint nagy hasznára válnak az itt élők számára. Az adományért a polgármester asszony köszönetét fejezte ki Csongrád megye lakosságának.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.