Bulvár

Kisteherautó ütközött vonatnak Csongrád megyében (FRISSÍTVE)

Kisteherautó ütközött vonatnak Csongrád megyében (FRISSÍTVE)

2010. május 25., kedd
Kisteherautó ütközött vonatnak Csongrád megyében (FRISSÍTVE)

Két ember meghalt abban a kisteherautóban, amely vonattal ütközött kedden délután Szatymaznál; az áldozatok helybeliek voltak - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel.

Szenti Szabolcs

elmondta: a kisteherautó Szatymaz irányába hajtott rá a vasúti átjáróra a tilos jelzés ellenére. Ott azonban összeütközött a Budapestről Szegedre tartó InterCityvel. A kisteherautóban utazó 54 éves férfi és 45 éves nő a helyszínen életet vesztette. A vonaton nem sérült meg senki. A felismerhetetlenségig összeroncsolódott járművet az ütközés ereje az átkelőtől húsz méterre, a sínektől több mint öt méterre lökte - közölte a helyszínről az MTI tudósítója. A vonat a jelenleg is pirosan villogó fénysorompós átkelőtől mintegy százötven méterre tudott megállni. Az InterCity utasai elhagyták a szerelvényt, a néhány száz méterre lévő vasútállomásig az utat gyalogosan tették meg, ahonnan vonatpótló busszal viszik őket Szegedre. A helyszínelés jelenleg is tart, a vasúti közlekedés szünetel az érintett szakaszon. A közlekedés csak a szakértői vizsgálatot követően állhat helyre - közölték az illetékesek a helyszínen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.