Bulvár

Hőkamerával is észleltek határsértőket

Hőkamerával is észleltek határsértőket

2010. május 31., hétfő
Hőkamerával is észleltek határsértőket

Hőkamerával, lakossági bejelentés alapján és önkéntes jelentkezés alapján is fogtak el határsértőt az elmúlt 24 órában a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség és a Szegedi Rendőrkapitányság járőrei – tájékoztat a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóközleménye.

Vasárnap délelőtt a Szegedi Rendőrkapitányság előtt vontak igazoltatás alá egy férfit a járőrök, akiről kiderült, hogy nem sokkal korábban illegálisan lépte át az államhatárt. A koszovói férfi vélhetően azért jelentkezett önként, mert menekült státuszt szeretett volna kérni Magyarországon. Egy másik társa a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen akadt fenn, ugyanis eltévedt. A férfi - elmondása szerint - Szabadkáról szeretett volna hazajutni, de rossz irányba indult el, ezért kötött ki a határátkelőn. Az életszerűbb magyarázat ugyanakkor az, hogy vélhetően az átkelőt megkerülve akart Magyarországra szökni, de közben eltévedt, ezért sétált a kilépő oldalon. Az esti órákban lakossági bejelentés alapján az 55-ös út mellett további két palesztin állampolgárt fogtak el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei, majd nem sokkal később négy honfitársukat hőkamera segítségével észlelték a rendőrök a Szabadkai úton. Valamennyi elfogott határsértő ügyében idegenrendészeti eljárás indult, őrzött szállásra kerültek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.