Bulvár

Határrendészet: 18 határsértőt fogtak el

Határrendészet: 18 határsértőt fogtak el

2010. május 10., hétfő
Határrendészet: 18 határsértőt fogtak el

Vasárnap hajnaltól hétfőn hajnalig 18 fő határsértőt fogtak a szegedi határrendészek – tájékoztatott Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Az első csoport illegális határátlépőket tegnap 3:25-kor észlelte a röszkei határt vigyázó hőkamera, ahogy éppen 9 ismeretlen személy még szerb területen hazánk irányába tartott. Amint felfedezték a készülődő határsértést a határrendészek értesítették a szerb határ-rendőröket, akik a megadott helyszínre mentek. A határsértők már nem voltak messze a határtól, amint meglátták, hogy nyomukban vannak a szerb rendőrök. Kettéváltak, 5 fő gyorsan átsietett a határon, míg a másik 4 fő a szerbiai Horgos irányába vette az utat. Határrendészek nem tétlenkedtek, már közvetlenül a határvonalnál várták a migránsokat, akik egyenesen a karjaikba szaladtak. A csoport másik felét közben nem tévesztette szem elől a hőkamera, akik kis tétlenkedést követően megkerülték a röszkei határátkelőhelyet, és annak jobb oldalán vágtak át a magyar határon, ahol már a járőrök tárt karokkal várták őket. Az igazoltatás során kiderült róluk, hogy koszovói állampolgárok. 2 szomáliaira és 1 marokkóira a mórahalmi zöldhatárban bukkantak a határrendészek, akikre egy helyi lakos hívta fel figyelmüket. Kiderült, hogy a három férfi Törökországon keresztül Makedóniába utazott, ahova még legálisan léptek be. A makedón szerb határt viszont már embercsempész segítségével lépték át és jutottak le egészen a magyar határig, ahol már önállóan jöttek át. A 2 szomáliain, és marokkóin kívül 1 afgánt szintén lakossági segítséggel Mórahalom külterületen, 5 palesztinre, és még egy afgánra, pedig a röszkei zöldhatárban bukkantak a szegedi határrendészek. Az elfogott személyek ügyében idegenrendészeti eljárás indult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.