Bulvár

Fennakadást okoz a vonatközlekedésben a vihar Kelet-Magyarországon (Frissítve)

Fennakadást okoz a vonatközlekedésben a vihar Kelet-Magyarországon (Frissítve)

2010. május 6., csütörtök
Fennakadást okoz a vonatközlekedésben a vihar Kelet-Magyarországon (Frissítve)

Fennakadást okoz a Békéscsaba-Újszeged és a Szolnok-Békéscsaba vasúti vonalon a Kelet-Magyarországon átvonuló csütörtöki vihar.

A MÁV Zrt. az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében kifejti: Makó és Mezőhegyes állomások között délután fél négy és fél öt között szünetelt a vonatforgalom, mert a viharos erejű szél egy fát döntött a vasúti pályára. Egy Újszegedről Békéscsabára tartó személyvonatnak még éppen idejében sikerült megállnia a síneken fekvő fa előtt. Az akadály eltávolítása után ismét teljes hosszában járhatnak a vonatok a Békéscsaba–Újszeged vonalon, miután egy szerelvény több mint 90 perces késést szenvedett, néhány másik járat pedig átlagosan negyed órával később ér az állomásokra. Délután hat órára csökkentek a késések a Szolnok és Békéscsaba közötti vonalszakaszon. Itt délután három óra után kellett lezárni az egyik vágányt a Csárdaszállás-Mezőberény-Muronyhárom között, mivel a sínekre faágakat sodort a viharos szél. A szakemberek délután négy órára tudtak visszaadni a vágányt a forgalomnak, azonban az egyvágányú közlekedés 10-15 perces késéseket okozott a Budapest–Szolnok–Békéscsaba vonalon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.